Vissza a tartalomjegyzékhez


Rafter: Ez nem jött össze

Andre Agassi, az Australian Open kétszeres (1995, 2000) győztese izgalmas mérkőzésen legyőzte az ausztrál Patrick Raftert, s bejutott a férfi egyes döntőjébe. Rafter az öt játszmában, 187 perc alatt elszenvedett vereséget követően úgy nyilatkozott, hogy egyelőre nem foglalkozik a visszavonulással, de úgy érzi: szüksége van egy kis pihenőre. Az ausztrál teniszező a negyedik játszma elején lábsérülést szenvedett, ettől kezdve már nehezebben érte el a labdákat. 


Patrick Raftert búcsút int az ausztrál közönségnek Fotó: Reuters

„Egy ideig nem veszek ütőt a kezembe, inkább golfozom, vagy nem csinálok semmit. A visszavonulás végleges, viszszafordíthatatlan lenne, ehhez még fiatal vagyok - mondta a 28 éves ausztrál teniszező. - A pályafutásom befejezését úgy képzelem el, hogy egy fantasztikus évet hagyok magam mögött, óriási sikerekkel, és decemberben bejelentem; köszönöm szépen, ennyi volt. Nem hiszem, hogy erre idén kerül sor, de minden lehetséges. Most csak azt tudom, hogy egy hétig csak aludni, olvasni és tévézni akarok, utána golfozom, a többit majd meglátom.”
„Rafter remekül játszott, a végére azonban elfáradt és már nem ütött olyan pontosan, mint korábban. Örülök, hogy ismét remek mérkőzést vívtunk egymással, a nagy csatában kiharcolt siker sokkal értékesebb, mint egy sima, háromszettes győzelem” - nyilatkozta Agassi.
Tavaly a wimbledoni torna elődöntőjében Rafter nyert öt játszmában Agassi ellen. Az amerikai játékos mostani sikerével tizenkettedszer jutott Grand Slam-tornán a döntőbe. 
Agassi (amerikai, 6.) - Rafter (ausztrál, 12.) 7:5, 2:6, 6:7 (5-7), 6:2, 6:3. (MTI)