Vissza a tartalomjegyzékhez


A szépség mindenek felett


Odalett a toalettem 

Egy régi kínai mondás szerint: „A szépség fontosabb az életnél.” Ennek hiteles tanúbizonyságát adták azok a nők, akik egy lángoló Hong Kong-i irodaházat nem voltak hajlandók elhagyni addig, míg körmeiket a manikűrös szalonban tökéletesre nem csiszoltatták.
„Azért vállaltuk a kockázatot, mert a munkánkat be akartuk fejezni” - nyilatkozta Rebecca Lee, az Ujjtrükkök nevű körömszalon tulajdonosa. Lee asszony és két alkalmazottja éppen akril műkörmöket ragasztottak fel két kuncsaftjuknak, amikor a Hong Kong szívében levő épület tetején tűz ütött ki. Az irodaházban dolgozók nagy hulláma tódult ki hirtelen az utcára, de senki sem sérült meg. Ám az öt hölgy úgy döntött, hogy nem menekülnek ki azonnal, még a biztonsági emberek figyelmeztetése ellenére sem. „Őszintén szólva, azt hiszem, belül mindannyian kicsit féltünk, de az arckifejezésünk nyugodtságot tükrözött” - mondta Lee asszony.
Végül a szalon vendégei megelégedetten távoztak kipolírozott körmeikkel egy órával később, amikor a tüzet már rég eloltották. (Reuters)