Vissza a tartalomjegyzékhez

Hetek-öszeállítás
Megrontók klubja

12 országban 107 férfit tartóztatott le a brit rendőrség, amikor felgöngyölítették a világ egyik legnagyobb internetes gyermekpornó-hálózatát. A hálózat, amelyet a Wonderland Club nevű pedofil csoport működtetett, egész Európát magába foglalta, és behálózta Amerikát, valamint Ausztráliát is. A brit rendőrség állítása szerint a klub a valaha látott legalantasabb, „gyomorforgató” képeket mutatta be gyerekekről. 

A brit rendőrség figyelmét amerikai kollégáik hívták fel a hálózatra, amikor egy vizsgálat során angliai kapcsolatokra bukkantak. Az „exkluzív” klub tagjai magukat a pedofilek krémjének nevezték, és úgy válhattak taggá, ha legalább ezer, gyerekeket ábrázoló pe-dofil képet beküldtek. A több országban azonos időben tartott házkutatások során összesen 750 ezer képet találtak mintegy 1200 áldozatról, és körülbelül 1800 komputeren lejátszható videófelvételt. A rendelkezésre álló információk szerint 1996-ban alapított klub tagjai közül a rendőrség eddig körülbelül 180 személyazonosságával van tisztában. Angliában hét letartóztatott személy vallotta bűnösnek magát, egy nyolcadik pedig öngyilkosságot követett el. A vád alá helyezett személyek a brit törvények szerint háromtól tíz évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatók.
Az egyik illetékes a képekről nyilatkozva kijelentette: a gyomorforgató szóval nem lehet kifejezni, amit a képek tartalmaznak: a képeken szereplő mindkét nembeli áldozatok legfiatalabbika néhány hónapos csecsemő, a legidősebb 18 éves körüli.