Vissza a tartalomjegyzékhez


Sípszó

Az MTK a 100. helyen

A legjobb magyar csapatként az MTK a 100. helyen zárta a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS 2000-es klubvilágranglistáját. A kék-fehérek az 1999-es helyezésükhöz viszonyítva visszaestek, akkor a rangsor 82. helyezettjeként zárták az évet. Az első tizenöt sorrendjét az IFFHS januári gáláján hozzák nyilvánosságra, Rotenburg an der Fuldában. Az elmúlt hónap legjobb együttesének a brazil Vasco da Gama bizonyult, amely megnyerte a Mercosur Kupát, és döntőt játszott a Joao Havelange Kupában. A hónapok legjobbjai 2000-ben: január: Corinthians (brazil) - február: Bayern München (német) - március: Barcelona (spanyol) - április: Arsenal (angol) - május: Boca Juniors (argentin) - június: Mineiro (brazil) - július: Cruzeiro (brazil) - augusztus: Galatasaray (török) - szeptember: Arsenal - október: Anderlecht (belga) - november: Szpartak Moszkva (orosz) A 2000-es klubvilágranglistán a magyarok helyezései (zárójelben a decemberi helyezés): 100. (99.) MTK 113 pont - 182. (180.) Vasas 82 - 220. (203.) Dunaferr 72. (MTI)


Pérec jelentkezett, de senki nem lett okosabb

Wolfgang Meier, a háromszoros olimpiai bajnok francia futónő, Marie-José Pérec német edzője bejelentette, hogy „előkerült” a tanítványa, és még ebben a hónapban Rostockba érkezik. Az edző, aki a női 400 méteres síkfutás világcsúcstartójának, Marita Kochnak volt az edzője (és férje), elmondta, hogy szeptember óta most először jelentkezett nála Pérec, de arról, hogy pontosan mikor érkezik, s hogy a további közös munkáról, vagy esetleg a búcsúról készülnek beszélgetni, semmit sem árult el. Meier egyelőre ugyanúgy semmit nem tud Pérec terveiről, mint az újságírók, vagy akár a Francia Atlétikai Szövetség: Barcelona (400 m) és Atlanta (200 és 400 m) bajnoka az olimpia előtt még azt mondta, hogy 2001-ben Edmontonban világbajnok szeretne lenni, emlékezetes sydneyi megfutamodása óta azonban semmiféle életjelet nem adott magáról. „Én továbbra is bízom Marie-ban, mert ha megfelelően edz, nem sérül meg, és idegileg is rendben van, akkor még mindig képes jó eredményre. Máig meggyőződésem, hogy ha indul Sydneyben, ő nyeri a 400-at” - vélekedett a tréner. Pérec, aki 1996 óta gyakorlatilag nem versenyzett, és az olimpia előtt is mindössze egy 400-at futott, azt állította, hogy ilyen felkészüléssel is megvédi címét. Különböző atrocitásokra hivatkozva azonban még a versenyek előtt távozott Sydneyből. (MTI)


Megjött a hó

St. Antonban a hóval együtt megérkezett a remény is. Az ausztriai síparadicsomban így várhatóan gond nélkül lehet megrendezni a január 28-án kezdődő alpesi sívilágbajnokságot. Az enyhe tél miatt eddig sportolásra teljesen alkalmatlan, alig 3 cm-es hó „fedte” St. Antont és környékét. A vb szervezőinek már azon kellett gondolkodniuk, hogyan tudnak megfelelő minőségű és mennyiségű műhavat előállítani. Az időjárás-változással megoldódni látszik a probléma. „Úgy tűnik, hogy egyre hidegebb lesz. Ha nem is esik több hó, ami van, elég lesz” - mondta reménykedve Gerhard Zimmer, a szervezőbizottság szóvivője. Remélik, hogy nem „sok műhó lesz a semmiért” - eddig a környék volt a leginkább hóbiztos síterület, ahol akár március végéig is lehetett űzni a téli sportokat. A rendezőknek egyúttal sikerült megtisztítaniuk a pályát a nagyobb kövektől, amik megfelelő mennyiségű hó esetén nem is látszanának. Így már semmi akadálya sincs annak, hogy sor kerüljön a február 10-ig tartó vb versenyeire. (HETEK-MTI)