Vissza a tartalomjegyzékhez

Németh Szilárd
Beckham a Barcában

Az Aston Villa elleni szerencsés, 1-0-s győzelme után továbbra is nyolc pont a listavezető Manchester United előnye az őt üldöző Arsenallal szemben. A Premier Liga idei küzdelmei még csak most léptek át a második szakaszba, ám a bajnoki cím sorsát sokan már lefutottnak tekintik.


Barcelona 2001? 

„A Manchester United meg fogja nyerni a bajnokságot. Annyira jók, hogy ezt a hátrányt már nem engedik ki a kezükből. Esetleg a Barcelona állíthatná meg őket, ha átugranának ebbe a bajnokságba” - nyilatkozta John Gregory, a Villa menedzsere.
A Manchester United vezetői már a jövőt tervezgetik. Angol lapértesülések szerint a vörösök 18 millió fontot fizetnének a cseh Pavel Nedvedért (Lazio), 5 milliót az olasz Paolo Di Canióért (West Ham), 12 millió fontot pedig az argentin Martin Palermóért (Boca Juniors).
Utóbbiról az már biztos, hogy Európába igazol, ám az MU mellett a Chelsea és több olasz klub is szívesen látná soraiban. A Manchester United az utóbbi hetekben komoly csatárgondokkal küzd, ugyanis Dwight Yorke eltiltás, míg Andy Cole és Teddy Sheringham sérülés miatt hiányzik a csapatból. Így az első keret állandó tagjai közül csak a norvég Ole-Gunnar Solksjaer és az északír David Healy áll Sir Alex Ferguson vezetőedző rendelkezésére.
A visszavonuló Dennis Irwin helyét jövőre az olasz Paolo Maldini foglalhatja el a manchesteri védelemben. A 32 éves bekk kijelentette: Angliában szeretné befejezni pályafutását, vágyaiban pedig a Manchester United és a Chelsea szerepel. Maldini szíve szerint a Chelsea-be igazolna, ahol nem lennének beilleszkedési gondjai, hiszen Claudio Ranieri vezetőedző mellett még számos olasz idegenlégiós erősíti a londoni csapatot.
„Fontolóra veszem a Manchester Unitedet is, hiszen a világ legnagyobb klubjáról van szó” - árulta el az AC Milan sztárja.
A címvédő vörösöket ugyanakkor komoly veszteségek is érhetik a nyáron. A The Mirror nevű angol napilap meg nem nevezett információkra hivatkozva azt közölte, hogy a spanyol FC Barcelona komolyan érdeklődik a Manchester középpályása, David Beckham iránt. Az újság információja szerint Beckham heti 196 ezer dolláros fizetésért igazol Spanyolországba. Ez az összeg többszöröse annak, amit a játékos jelenleg keres.
A Barcelona vezetői azonban cáfolják Beckham szerződtetését. A katalán klub szóvivője, Gabriel Masfurrol közölte, hogy semmi reális alapjuk nincs a híreszteléseknek.
Beckham szerződése 2003-ban jár le, de a manchesteri vezetők már korábban jelezték, hogy idény közben egyetlen játékossal sem tárgyalnak, sem szerződésük meghosszabbításáról, sem esetleges átigazolásáról.
Végül pedig arról, hogy több angol klub is érdeklődik Ebbe Sand, a német Bundesliga éllovas Schalke 04 dán labdarúgója iránt. A 26 éves futballista májusban érkezett a Schalkéhoz, jelenleg őt tartják a német bajnokság egyik legjobbjának.
„Amikor egy klubnak ilyen jó játékosa van, mint ő, mindenki spekulál az esetleges átigazolásáról - mondta Gerd Voss, a csapat szóvívője. - Mi is tárgyalásban vagyunk vele, hiszen már most szeretnénk biztosítani, hogy meghosszabbítsa 2003-ban lejáró szerződését.”
Sand a bajnokság eddigi fordulói során 13 gólt lőtt, eredményességével jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy csapata a tabella élén áll.