Vissza a tartalomjegyzékhez


APRÓPÉNZ

Olcsóbb benzin péntektől

Újabb öt forinttal csökken a benzin és a gázolaj ára pénteken. Az üzemanyagok árának csökkenését a nemzetközi piacok árcsökkenésével és a forint dollárhoz viszonyított árfolyamának kedvező változásával magyarázza a Mol. Az árcsökkenést követően a 95-ös ólmozatlan benzin 218,50 forintba, míg a 98-as ólmozatlan benzin 227,50 forintba kerül literenként, a gázolajért pedig 223,75 forintot kell majd fizetni. Az egyes töltőállomásokon az árak eltérhetnek a listaártól. (MTI)


Februártól drágul a telefon

Nem januártól, hanem februártól kell többet fizetnünk a telefon használatáért. Bár az emelés mértékéről még nincsen végleges döntés, annyi bizonyos, hogy a Matáv 50 százalékkal kívánja emelni az előfizetői díjat. A jövő évre tervezett 5-7 százalékos infláció miatt azonban csak 5-6 százalékkal kérhet többet a cég. (Hetek)


Egyéb áremelések

A villamos energia ára januártól 6, a gáz ára júliustól 12 százalékkal emelkedik. Szintén 6 százalékkal kerülnek többe a vasúti, a tévés műsorszórási, valamint a bírósági eljárási díjak, és a távolsági autóbuszjegyek is. A gyógyszerek 4, az autópálya-használati díjak 5,8 százalékkal drágulnak januártól. (Hetek)


Munkavállalás az EU-ban

Az Európai Unióhoz való csatlakozást követően is csak hét év múlva vállalhatnának munkát a kelet-európaiak - hangzott Gerhard Schröder német kancellár javaslata. A javaslat szerint az időtartam rövidülhetne is, 5 év után újra áttekintenék a kérdést, így jó esetben nem kell kivárni a hét évet. (G. É.)