Vissza a tartalomjegyzékhez

Munkatársunktól
Ronaldót megbüntették, Del Piero sérült

Az áprilisi térdműtétje után lábadozó Ronaldót ittas vezetés miatt pénzbírsággal sújtották egy spanyolországi igazoltatás során. 
Az olasz Internazionale 24 éves brazil csillaga a hétvégén barátaival San Sebastianban szórakozott, s valószínűleg a vacsorához elfogyasztott bor okozta a vesztét. 
Klubja, az Internazionale azonban cáfolta, hogy a lábadozó csatárt ittas vezetés miatt pénzbírsággal sújtották volna. Az olasz élvonalbeli klub szerint nem a brazil sztár, hanem barátja vezette azt a gépkocsit, amelyet feltartóztattak a rendőrök. A közlemény rámutat, a hírből csak annyi igaz, hogy valóban Ronaldo fizette ki barátja helyett a büntetést.


Ciro Ferrara és Alessandro Del Piero hétvégi gólöröme Fotó: Reuters

Ronaldóhoz hasonlóan Alessandro Del Pierót sem láthatjuk egy ideig játék közben. A Juventus válogatott labdarúgója másfél hónapig nem léphet pályára. A csatár vasárnap, a Parma elleni, 1-0-ás győzelemmel végződő találkozón szenvedett combizomhúzódást. Kiválásával valószínűleg újra lehetőséget kap a bizonyításra az utóbbi időben mellőzött Filippo Inzaghi, aki kilátásba helyezte, hogy a nyáron távozik, ha nem kerül vissza stabilan a kezdőcsapatba. A csatár különösen azért neheztel Carlo Ancelottira, mert a Parma elleni találkozón Del Piero sérülése után nem neki, hanem Zambrottának szavazott bizalmat.
Távozását fontolgatja Nakata Hidetosi is, az AS Roma japán csatára, aki Angliába, de leginkább a Manchester United csapatához szeretne igazolni. 
„Igaz, hogy Róma gyönyörű város, de megfojt, hogy nincs lehetőségem a magánéletre. Ezért váltanom kell - mondta a 23 éves játékos. - A Roma nem szívesen adna el másik olasz csapatnak, így inkább külföl-dön nézek körül.”
Végül pedig egy hihetetlen hír: az ETA szélsőséges baszk szeparatista szervezet megfenyegette Bixente Lizarazut, a Bayern München francia válogatott labdarúgóját. 
A hírhedt terroristák anyagi támogatást követelnek a baszk származású világ- és Európa-bajnoktól. A fenyegető leve-
let Lizarazu szüleinek lakására küldték el. 
„Biztosan jól keresel azzal, hogy az elnyomók mezét viseled, akik ellopják a pénzt a baszk néptől. Az ellenség pénze nagy segítséget nyújtana nekünk, hogy folytassuk a harcot” - tartalmazza többek között a levél. 
Az ETA nyomatékosította: ha Lizarazu nem fizet, akkor „szembe kell néznie a következményekkel”.