Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

Talpraesett cipő

Azt hihetné az ember, hogy csak egy átlagos új edzőcipőről van szó, de vigyázat, a látszat csal. Ugyanis néhány szellemes kiegészítővel szerelték fel, mégpedig azért, hogy ki-ki megálljon a lábán. A Traxtar (a szupercipő) nyomásérzékelővel van ellátva, ami azt jelenti, hogy a cipő pontosan tudja, milyen gyorsan fut gazdája, és milyen magasra tud ugrani. A cipőbe tervezői még hang- és fénykijelzőt is szereltek, amely méri használója teljesítményét, sőt mi több, még bronz-, ezüst- vagy akár arany- éremmel is díjazza azt. Ezenfelül egy aprócska számítógép igyekszik megtréfálni a cipő viselőjét különböző játékokkal. Hát igen, ez már a talpraesett cipők kora! (The Sunday Times)


Háztáji szimulátor

Daren Knightsbridge, a repülés rajongója most már egy gombnyomásra körbeutazhatja a világot - egy repülőszimulátorban, amit saját házába épített be. A 28 éves Daren egy Boeing-757-es pilótafülkéjének életnagyságú másolatát készítette el surreyi otthonában. Már 39 ezer kilométert tett meg háromnapos maratoni repülése során, és közben különböző egzotikus helyeket látogatott meg. Többek között Hong Kongot, Ausztráliát és a Maldiv-szigeteket. „Hong Kongban volt a legnehezebb a leszállás, a hegyek miatt - nyilatkozta. - Iszonyú izgalmas 11 ezer méter magasan 725 kilométer/óra sebességgel száguldani. Mindent ugyanúgy látni az ablakból, mintha tényleg igazi pilótafülkében ülnél.” (The Sunday Times)


Óriási üvegtorony

Így álmodta meg az építész azt az üveg felhőkarcolót, amit Londonban fognak felépíteni, és Európa leghatalmasabb tornya lesz. A 390 méter magas Sellar Tower tervei a hónap elején kerültek napvilágra. A London Bridge állomás mellé fog kerülni a lakásokat és irodákat egyaránt magában foglaló építmény. Elképesztő számú, mintegy ezer ember dolgozhat majd ott. Minden emeleten lesz télikert, négy emeletet közterületnek adnak át, és a tető nyitva áll a magasságot jól bíró bámészkodók előtt. A világszerte ismert olasz építész, Renzo Piano, aki jelenleg is dolgozik a terveken, elmondta, hogy jelentős építmény van előkészületben. „Pár év múlva úgy fog tűnni, mintha örökké itt állt volna ez a torony” - mondta. (The Sunday Times)