Vissza a tartalomjegyzékhez


Csak milliomosoknak


Ha lehet, mégis inkább a Ferrarit választanám... 

Karácsonyi ajándékot szeretnél vásárolni multimilliomos rokonodnak vagy barátodnak, de tanácstalan vagy? Akkor a legegyszerűbb, ha megvásárolod a Robb-report című, a felső tízezernek szóló magazint, ami éppen ilyen tippekkel van tele, csak az nem biztos, hogy a pénztárcád elég vastag az ötletek megvalósításához. Mit szólnál például egy megközelítőleg 60 méter magas, 30 millió dolláros szuper yachthoz, amiben van tornaterem, és márványkővel burkolt az előtere? Túl feltűnő? Akkor mondjuk egy 485 lóerős V12 Ferrari 550 Barchetta Piminfarina típusú, korlátozott számban kapható személygépkocsihoz? Ez csak 285 ezer dollárba kerül. A Robb’s magazin decemberi számában minden évben közzétételre kerül egy ilyen exkluzív ajándékokból készített lista. Az idei - amely tizenhetedik alkalommal került összeállításra - 21 különleges ajándékot sorol fel a 21-ik század ajándékozójának. A fent említett két tippen túl, még a következőket tartalmazza (kizárólag csak milliomosoknak): 21 napos szafari 12 kaliberes puskákkal és egy Range Roverrel 325 ezer 285 dollárért, Patek Philipe négy darabból álló zsebóra kollekció 7,75 millió dollárért, aminek az egyik számlapja pontosan a londoni Big Ben órájának másolata.
A magazin azokra is gondolt, akik inkább az öt számjegyű árakat részesítik előnyben. Nos, ők választhatnak 55 ezer dollárért női és férfi kasmír és gyapjú ruhákat az olasz Loro Piana gyártótól, sőt kétszemélyes sítúrát is 39 ezer 400 dollárért a francia Alpokba. A Robb magazin szerkesztői minden igényt kielégítve próbáltak ötleteket adni. Éppen ezért ínyenc szeretteinket meglephetjük mindössze 25 ezer dollárért egy igen különleges élménnyel: négy teljes napon keresztül a világ legsikeresebb szakácsaival együtt főzhetnek. 
És hogy mivel kedveskedjünk azoknak a rokonainknak, akik leginkább álmodozni szeretnek? Vegyük meg a Robb magazint, ez csak tíz dollárba kerül. (Reuters)