Vissza a tartalomjegyzékhez

Munkatársunktól
A Fradi pihenhet a legnyugodtabban

Stílszerűen egy Újpest-Ferencváros mérkőzéssel ért véget a labdarúgó NB1. őszi, mindössze ötfordulós küzdelemsorozata. A két rivális pesti csapat rangadóját a vendégek nyerték 1-0-ra, ez azt jelenti, hogy a Fradi 18 év után szilveszterezhet listavezetőként. A képzeletbeli dobogóra három fővárosi csapat állhatott fel (azonos pontszám esetén a gólarányt vettük figyelembe): a zöld-fehéreket az MTK és az Újpest követi, míg három vidéki gárdát érint közvetlenül a kiesés veszélye: Sopron, Debrecen és a Zalaegerszeg. Zalában nem virágzik a futball-élet: a másodosztályban a Nagykanizsa is a bentmaradást tűzte ki céljául.

Lapunk az öt fordulót figyelembe véve elkészítette a liga All-Star csapatát, amely így fest: Szücs L. (Ferencváros) -Medgyessi (Újpest), Dragóner (Ferencváros), Urbán (Újpest), Balog Z. (Ferencváros)- Pinte (Ferencváros), Dvéri (Újpest), Jezdimirovics (MTK), Tóth N. (Vasas)-Zavadszky (Dunaferr), Egressy (Kispest- Honvéd).
Habár még nagyon a bajnokság elején járunk, már így is több jó mérkőzést is láthatott a nagyérdemű, ezek közül a Dunaferr-Újpest (2-1) találkozót véltük a legjobbnak, amely végig nagy iramot, fordulatot és látványos gólokat hozott. Sokak szerint a Ferencváros évek óta nem játszott olyan jól, mint Tatabányán, ahol egy 5-0-s vereséget mért az alapszakasz első helyezettjére. Ez is egy kiváló mérkőzés volt.
Az idáig eltelt fordulók azon emberek véleményét igazolták, akik az élvonalbeli mezőny lecsökkentésétől a színvonal emelkedését várták. Az élboly nagyon összetett, várhatóan négy-öt csapat küzd majd a bajnoki aranyéremért. Az NB1-es tagság megőrzéséért is hatalmas csaták várhatóak a tavaszi folytatásban. A március 3-i forduló legizgalmasabb mérkőzése a Ferencváros-Dunaferr összecsapás lehet. A két csapat, mivelhogy az Arany Ászok Magyar Kupában már alulmaradt, csak a bajnokságra koncentrál.