Vissza a tartalomjegyzékhez

Munkatársunktól
Ködös jövő

Szerdán befejezte idei szereplését a magyar labdarúgó válogatott. Bicskei Bertalan csapata idei kilenc mérkőzéséből négyet megnyert, négyszer döntetlenre végzett, egyszer pedig vereséget szenvedett. Ez 59 százalékos teljesítmény. Válogatottunk 15 gólt lőtt, 10-et kapott, s mindhárom idegenbeli mérkőzését megnyerte. A legeredményesebb játékos Horváth Ferenc volt, aki hét találkozón lépett pályára, és hét gólt szerzett. Kimagaslónak nevezhető másik támadónk, Fehér Miklós teljesítménye is, aki négy mérkőzés alatt négyszer talált a hálóba. Fehér klubcsapatában, a portugál Bragában is remekel: a tizenegyedik forduló után 11 találatával a második helyen áll a góllövőlistán.


Egységben az erő 

A magyar nemzeti tizenegy mérkőzéseit a helyszínen idén 105,1 ezren tekintették meg, ami mérkőzésenkénti 11,6 ezres átlagot jelent. Az idei összecsapások közül a legnagyobb érdeklődés a Ma-gyarország-Olaszország (2-2) találkozót kísérte, amelyet a Népstadionban 60 ezren, a tévékészülékek előtt pedig 2,2 millióan néztek végig.
2000-ben negyven játékos ölthette magára a felnőtt válogatott mezét.
Sikeresnek mondható évet zárt a Gellei Imre által edzett magyar olimpiai válogatott is. A 23 éven aluli labdarúgók idei hét meccsükből négyet megnyertek, hármat elvesztettek. Legeredményesebb labdarúgóink Bodnár László, Gera Zoltán és Szabics Imre voltak, ők 2 gólt szereztek a 2000-es esztendőben. A Dinamo Kijevben is egyre inkább meghatározó szerephez jutó Bodnár már a felnőtteknél is bemutatkozott.