Vissza a tartalomjegyzékhez


APRÓPÉNZ

Agriportal.hu

Egyedülálló kezdeményezésként az agrárium cégeit összefogó portál indult útjára. A www.agriportal.hu weblapján szereplő piactéren agrárgazdasági hírek, különböző szolgáltatások és tudományos adatbázisok találhatók. Lehetőség van arra, hogy a regisztrált cégek árverést szervezzenek a portálra (ingyen) felvitt árukból, és lehetséges a tenderekre való pályázás is. A cégek ellenőrizhetik a tranzakcióikat, és SMS-ben információk továbbítását kérhetik. Az interaktív viták során lehetőség nyílik a szabad véleményformálásra. (Hetek)


Kiváló adósok lettünk

Az amerikai Moody’s hitelminősítő cég hazánk gazdaságpolitikájának elismeréseképpen A3 kategóriába sorolta a devizában fennálló magyar államadósságot. A lépés indoklásában a gazdasági teljesítményt, a megfontolt monetáris és költségvetési politikát emelte ki a hitelminősítő cég közleménye, valamint azt, hogy a térség országai közül Magyarország tette meg a legnagyobb lépést a szerkezetátalakítás terén. A besorolás javítása azért kedvező hazánknak, mivel olcsóbban jut külföldi hitelekhez, csökkenhet tehát az államadósság finanszírozásának kamatterhe. Emellett a külpiaci befektetési alapok is átértékelhetik magyar papírjaikat, növelhetik azok hányadát portfóliójukban, mivel csökkent azok kockázati besorolása, ez pedig további pénzek beáramlását eredményezheti a magyar gazdaságba. (MTI)


Modernizál az Erste Bank

3,5 milliárd forintos beruházással új, Magyarországon egyedülálló banki informatikai rendszerrel áll ügyfelei rendelkezésére a hazánkban mindössze kétéves múltra visszatekintő pénzintézet. Az informatikai fejlődés mellett megkezdődött az 55 fiókból álló fiókhálózat felújítása, és megújult a bank által kínált termékpaletta is. A magánügyfelek számára új betéti konstrukció készült, amely lehetővé teszi, hogy a betéthez a futamidő lejárta előtt is kedvező feltételekkel juthassunk hozzá, az új vállalati folyószámla a látra szóló kamatok és a pénzforgalmi kedvezmények kombinációját nyújtja. Lehetőség van jelzálog alapú és támogatott lakásvásárlási hitelek igénybevételére is. A bank termékeivel a középosztályt célozza meg, speciális hitelei is erre engednek következtetni: külön konstrukció áll a szellemi szabadfoglalkozásúak rendelkezésére, és különlegességnek számítanak a kifejezetten orvosok számára hozzáférhető eszköz- és rendelővásárlási, valamint praxishitelek. Megkezdte működését az Erste Biztosító Rt. is, amely élet- és vagyonbiztosításokat kínál, melyekhez ügyfeleik a bank fiókhálózatán keresztül szintén hozzáférhetnek. (Hetek)