Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

Madár Hamburgba költözött

Erdei Zsolt amatőr világ- és Európa-bajnok a hivatásosok táborában december 5-én mutatkozik be. Madár immár hamburgi lakos, az Universum Box-Promotion alkalmazottja. Kovács István (Kokó) csapattársának minden esélye megvan arra, hogy az amatőrök után a profik között is sikeres pályát fusson be. Nagyközép- vagy kisnehézsúlyban vívja majd első mérkőzését, azonban ellenfelet még nem jelöltek ki számára. „Egy álmom vált valóra azzal, hogy profi lettem. Jó ajánlatot kaptam az Universumtól, amit elfogadtam” - nyilatkozott Erdei, aki a sydneyi olimpián a 75 kg-os súlycsoportban bronzérmes volt. (MTI)


Szuper első számú kapus

Szuper Levente lett az első számú kapus az AHL-ben szereplő Saint John Flames csapatában - az NHL-ben szereplő Calgary Flames ugyanis meghívta tartalékegyütteséből Martin Brochut, mert első számú kapusuk, Fred Brathwaite ágyéksérülést szenvedett. Szuper addig lesz az első számú kapus, amíg Brochu vissza nem tér Calgaryból. A Flames jelenleg az utolsó helyen áll az északnyugati csoportban. (MTI)


Legendák a kispadon

Torontói lapértesülések szerint Wayne Gretzky és Pat Quinn vezeti a kanadai jégkorong-válogatottat a 2002-es Salt Lake City-i téli olimpián. A két hokilegenda szakvezetőként dirigál majd. Gretzky - mellesleg jelenleg a Phoenix Coyotes megvásárlásán fáradozik a „Great One” - most a csapat általános menedzsere. Quinn, a Toronto Maple Leafs vezető edzője. Egyenrangú szövetségi kapitányok lesznek. Gretzky aktív pályafutásának utolsó nemzetközi találkozója is ötkarikás esemény volt: az 1998-as naganói játékok bronzmérkőzésén Kanada 3-2-es vereséget szenvedett Finnországtól. (MTI)


Hoppon maradt Bikák

Közel 13 év után először nem telt meg a Chicago Bulls csarnoka. A Chicago Bulls vezetőit nagyon meglepte, hogy több mint tíz év után először nem kelt el minden jegy a hazai mérkőzésre. A Washington Wizards elleni találkozó előtt - melyen a vendégek győztek 88-83-ra, szinte igazolva a „távolmaradókat” - 399 belépő a pénztárakban maradt. Ezzel a Bulls 21 ezer 312 nézőre méretezett otthonának 1987. november 20. óta 610 mérkőzésen át tartó teltházas sorozata ért véget. Ez volt a harmadik leghosszabb ilyen jellegű széria az NBA-ben: korábban a Portland Trail Blazers megszakítás nélkül 814, a Boston Celtics 662 alkalommal adott el minden jegyet hazai mérkőzéseire. (MTI)


A Los Angeles Lakers öt és fél éve nem produkált olyan rossz támadójátékot, mint a Houston Rockets elleni mérkőzésén. A 84- 74-es vereséget „eredményező” csapnivaló játékhoz és csupán 74 dobott ponthoz hasonló színvonallal 1995. február 3-án keserítette utoljára híveit a Lakers: akkor 88-74-re kapott ki a Denver Nuggetstől Fotó: Reuters