Vissza a tartalomjegyzékhez

Pálinkás Csilla
Elérhető elérhetőség

Magyarországon a családok kevés, mindössze 4 százaléka rendelkezik internet-hozzáféréssel. Ez leginkább annak tudható be, hogy a legtöbb család anyagi lehetőségét meghaladja az internetcsatla-kozás költsége. A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) és a Családinet-pc konzorcium éppen emiatt hirdette meg a Családnet programot, melynek keretében a résztvevők egy multimédiás számítógéphez és 2 éven át havi 20 óra internet-hozzáféréshez juthatnak hozzá kedvezményesen. A programra családok jelentkezhetnek november 10-ig.

A programot a Compaq Magyarország Kft.-t, a Magyar Postát, a Postabankot, a Matáv Rt.-t és a Vivendi Magyarországot tömörítő Családinet-pc konzorcium bonyolítja a MeH 125 millió forintos támogatásával. A konzorcium által öszszeállított csomag egy multimédiás Compaq számítógépet (Celeron 566 MHz procesz-szor/10 GB winchester/64 MB RAM/CD ROM/hangszórópár, modem, 15” monitor, Windows 98 magyar operációs rendszer) tartalmaz. Bár a gépcsomag az üzletekben valamennyivel olcsóbban is megvásárolható, előnye mindenképpen az, hogy a csomag 2 éven át a kedvezményes időszakban havi 20 óra internet-hozzáférést, illetve ennek telefonköltségét is tartalmazza.
Az egyelőre még csak kísérleti jelleggel beindított program keretében 1400 csomagot lehet megvásárolni egyszeri 29 ezer forint, majd 3 éven keresztül havi 6800 forint befizetésével. A jelentkezési határidő: 2000. november 10. A megvásárolható csomagok korlátozott számára való tekintettel azok jelentkezését várják, akik érvényes adókártyával, személyi igazolványnyal, állandó bejelentett lakcímmel és saját néven lévő vezetékes telefonnal rendelkeznek. A jelentkezés további feltételei: legalább egyéves folyamatos munkaviszony, minimum 32 ezer forint igazolt havi nettó jövedelem, valamint a családban két 18 éven aluli gyermek, akik közül az egyik legalább 8 éves. A feltételeknek megfelelő érdeklődők közül nyilvános sorsoláson választják ki a program résztvevőit. Ennek időpontja: 2000. november 20. További részletekről a 06(40)200-275-ös telefonszámon, illetve e-mailben az info@csaladinetpc.hu címen lehet érdeklődni. A pályázat feltételei pedig megtalálhatóak a www.csaladinet.hu weboldalon is.