Vissza a tartalomjegyzékhez


Előkelő ékszerrablók

Egy úriember és egy hölgy, akik az Arab Emírségekben található Dubai hercegi párjának adták ki magukat, 900 ezer ausztrál dollár (485 ezer USA-dollár) értékben raboltak el ékszereket Sydney két áruházából - jelentette be a sydneyi rendőrség.
A jó megjelenésű, drága ékszereket viselő pár 25 gyémántot lopott el a város szívében található egyik ékszerüzletből. Egy nappal később pedig egy másik üzletből 30 ékszert vittek el.
„Az ékszerüzleteknek jóval óvatosabbaknak kellene lenniük” - mondta Paul Dunstan nyomozó.
Az elsőként szerencsétlenül járt üzlet vezetője a Sydney Morning Herald című újságnak elmondta, hogy őt teljesen megtévesztette a Dubai királyi családjához tartozó hercegi pár. Odáig már le sem alacsonyodtak, hogy egy számukra túl olcsónak vélt, 30 ezer dolláros gyémántot megvásároljanak. A boltvezető elmesélte, hogy a pár ragaszkodott ahhoz, hogy 10 darab 100 dolláros címletű ropogós bankjegyet ajándékozzanak neki, mondván, hogy ez ősi szokás Dubaiban. Ám percekkel később, amikor elkezdte visszapakolni a pultba az ékszeres tálcákat, észrevette, hogy sok gyémánt hiányzik.