Vissza a tartalomjegyzékhez

Munkatársunktól
Vita egy vezetőváltásról

A Tolna Megyei Munkaügyi Központban tíz éve tevékenykedő igazgatót, Brebán Valériát váltotta fel posztján a közelmúltban a volt fideszes polgármester-jelölt, Liszicza István. A helyi ellenzék zsákmányszerzésnek, a kormánypártiak szakmai döntésnek állítják a váltást.

Csáki Béla helyi szocialista vezető a Heteknek elmondta: a polgármesterválasztáson elszenvedett veresége óta több funkciót is kipróbált már a Fidesz jelöltje, a helyi politikus megfogalmazása szerint „kereste a helyét”. A munkaügyi központ unalmas hivatali munkának tűnhet, ám jelentős pénzösszegekkel diszponál. „A kör nagyjából ekörül vonható meg” - fogalmazott Csáki. A felmentett igazgató, Brebán Valéria ellen szakmai kifogás nem merült fel, ebben mind a szocialista képviselő, mind Szekszárd választókörzetének fideszes országgyűlési képviselője, Braun Márton egyetért, tevékenységével pedig elismertséget szerzett a városban. A szekszárdi Fidesz-iroda és városi képviselő, Kapitány Zsolt, a párt helyi „erős embere” a Heteknek szimpla alkalmazottként definiálta magát, aki nem politikus, s mint ilyen, nem nyilatkozhat az ügy kapcsán. „A munkáltatót kell megkérdezni, aki felmentette” - utasította el a Hetek kérdését. „Egyébként a leváltását két szavazat ellenében egy tartózkodással elfogadták a Munkaügyi Tanácsban, Liszicza személyét pedig mindhárom oldalról megszavazták” - tette azért hozzá Kapitány.
Csáki Béla szocialista képviselő szerint hiába okozott felháborodást a lakosság körében a váltás, ennek a tisztségviselők részéről senki nem mer hangot adni. „Takarékosan mondják a véleményüket egy ilyen félelemmel teli légkörben”- magyarázta Csáki, aki szerint egyértelműen a nagyobbik kormánypárt holdudvarának növeléséről van szó. A fideszes Braun Márton mind a leköszönő, mind a jelenlegi igazgatót jó szakembernek tartja, bár nem tudja, mi indokolta a változtatást.
Fülöpné Szűcs Mária, a Tolna Megyei Munkaügyi Tanács szakszervezeti oldalának szóvivője lapunknak elmondta: nem támogatták, hanem tudomásul vették a leváltást, azt pedig kimondottan rossz néven vették, hogy ilyen hirtelen az egyik pillanatról a másikra váltották le az igazgatónőt, s nem is indokolták. Az új igazgatóval kapcsolatban reményeiket fejezte ki, hogy jó szakmai munkát fog végezni és együtt tudnak vele dolgozni.