Vissza a tartalomjegyzékhez


Programajánlat

Szeptember 18-áig látható Gráf Ildikó Teremtett világ c. fotókiállítása a Magyar Természettudományi Múzeumban (Bp. VIII., Ludovika tér 6.). A 17 év munkáját felölelő képgyűjtemény megkapóan személyes város- és természetfotókat tartalmaz.

A magyar bányászat ezer évét bemutató, új, állandó kiállítás nyílik szeptember 16-án a soproni Központi Bányászati Múzeumban. A tárlat írásos dokumentumok és tárgyi emlékek felvonultatásával ad képet a bányaművelés, a bányászati gépesítés és termelés történetéről.

Szeptember 15-e és 17-e között gazdag programsorozat keretében kerül sor Sárváron a IX. Históriás Napokra és a VII. Nemzetközi Huszártalálkozóra.

A Bálint Zsidó Közösségi Házban (Bp. VI., Révay u. 16., tel.: 311-9214) szeptember 16-án 19 órakor a balkáni népzenét játszó Besh o droM, 17-én 19 órakor a Rick R’s Klezmer együttes koncertje hallható.

Nemzetközi csembalóverseny lesz szeptember 19. és 30. között Budapesten, tizennégy ország huszonhét versenyzőjének részvételével. A nyilvános megmérettetés különböző fordulóinak és a gálaestnek az Óbudai Társaskör koncertterme ad majd otthont (Bp. III., Kiskorona utca 7., tel.: 250-4938).