Vissza a tartalomjegyzékhez


Jean Todt szerint gyorsabb lesz a Ferrari

A péntek délelőtti szabadedzéssel megkezdődött a Formula-1 idei szezonjának 12., monzai futama. A világbajnoki táblázatot immáron a finn Mika Häkkinen (McLaren) vezeti a német Michael Schumacher (Ferrari) és a brit David Coulthard (McLaren) előtt. Az interjút Jean Todttal, a Ferrari sportigazgatójával az Amber PR készítette a Hetek számára.


Ki lesz a bajnok? Schumacher kontra Coulthard Fotó: Amber PR

- Hogyan dolgozta fel a Ferrari csapata a Spai Nagydíjon elért kudarcot?
- Az Ardennekben elszenvedett vereség érzékenyen érintett bennünket. Ez volt Michael Schumacher kedvenc pályája, kétszer nyert ott a Ferrarival, és itt szerettünk volna megállni a lejtőn, ahová a Német Nagydíj során kerültünk. Michael Schumacher nagyszerűen versenyzett, de nem volt szerencsés a Belga Nagydíj végén. Egy másik nap, más körülmények között legyőzte volna Mika Häkkinent.
- Mik voltak a vereség okai?
- Problémát jelentett számunkra a nehéz időjárási körülmény. Az autót nagy tapadásra állítottuk be, a pálya viszont gyorsabban száradt a vártnál. Schumacher mindent beleadott, és remekül vezetett - mindhiába. A McLaren gyorsabb volt az egyenesekben, és még Häkkinennek is nagyon meg kellett küzdenie azért, hogy legyőzze őt. A versenynek már vége, de még labdába tudunk rúgni a világbajnokságon.
- Mi várható a hétvégi olasz futamon?
- Már nagyon várjuk a hétvégi versenyt, Monzát, hogy az olasz rajongók előtt versenyezhessünk. Nagy reményeket táplálok a verseny iránt. Michael Schumacher és Rubens Barrichello a 049/C motorral fog versenyezni, és mi már tudjuk, hogy az mire képes. Gyorsabbak lesznek a spai pályánál kevésbé kanyargós pályákon.
- Mit tart a legfontosabbnak jelen pillanatban?
- Nagyon fontos, hogy megálljunk a lejtőn. A pilóták még mindig eltökéltek, és sok nagydíj van hátra a versenynaptárban. Távolról sincs lefutva semmi! (Amber PR)