Vissza a tartalomjegyzékhez

Németh Szilárd
A jegyárak nőttek, a színvonal nem

A Népstadionban mindössze 3000-en voltak kíváncsiak a magyar labdarúgó válogatott felkészülési mérkőzésére Ausztria ellen. A 2500 forintos belépőket a szurkolók nagy része elfogadhatatlannak találta egy ilyen jellegű találkozóra. A sokat emlegetett 98-as osztrák-magyarra például Kovács Attila, akkori MLSZ-elnök ingyen szállíttatta a csapat szurkolóit.

Persze nem ez volt a legnagyobb gond a szerda esti mérkőzéssel kapcsolatban. Elsősorban a második félidei gyatra teljesítményének köszönhetően a „mieink” csak 1-1-es döntetlenre voltak képesek a tartalékosan felálló, legjobbjait nélkülöző osztrákokkal szemben.
A magyar csapatból Király Gábor és Lisztes Krisztián nyújtott elfogadható, az átlagosnál jobb teljesítményt, míg a csapat többi tagja láthatólag beletörődött a döntetlenbe. Közülük elsősorban Sebők Vilmosnak (aki észrevehetően mérkőzéshiányban szenved, mert klubcsapatában, az Energie Cottbusban nem játszik) és Halmai Gábornak volna a legnagyobb szüksége egy jelentős formajavulásra. A mérkőzés pedig, főleg a második játékrészben, eseménytelen és alacsony színvonalú volt.
„Szeptemberben jobbak leszünk” - nyilatkozta Bicskei Bertalan szövetségi kapitány a mérkőzés után. A kérdés már csak az, hogy mitől?
Giovanni Trappatoni, válogatottunk soron következő ellenfelének, Olaszországnak a szövetségi kapitánya kijelentette: körülbelül ilyen teljesítményt várt a magyaroktól. „Az első félidőben jobban játszottak a magyarok, védelmük azonban sebezhető. Ezt megpróbáljuk szeptemberben ki is használni” - jelentette ki „Trapp”, aki nem kíván változtatni az elődje, Dino Zoff által felépített csapaton.
Mivel a digóknál mindenki egészséges (persze a juvés Contén kívül), várhatóan az Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett csapat utazik Budapestre. Az olaszok várható összeállítása: Toldo - Iuliano, Nesta, Cannavaro - Albertini, Fiore, Di Biaggio, Maldini - Del Piero - Totti, F. Inzaghi.
Talán mondanunk sem kell, hogy a válogatottnak szerdai teljesítményével semmi esélye sincs nemcsak az olaszok ellen, hanem az egész vébé-selejtező során. A világbajnoki részvételről így álmodni sem érdemes, hiába kap 21 milliárd forintos állami támogatást a honi labdarúgás.