Vissza a tartalomjegyzékhez


Gérard Dépardieu szívműtétje

A világhírű francia színész, Gérard Dépardieu (51) szívét egy hatórásra nyúlt bypass műtéttel operálták a párizsi Foch kórház szívspecialistái. A Gilles Dreyfus professzor által vezetett orvoscsoport egyik szakembere, Laurant Foillies rövid interjút adott a francia televízió ötös csatornájának, melyben beszámolt a műtét okáról és a színész állapotáról.

Elmondta, hogy Dépardieu életveszélyes állapotba került, amikor egy filmforgatáson rosszul lett. A koszorúér-lerakódásból bármikor leszakadhatott volna egy vérrög. Ez, a vérkeringéssel létfontosságú szervekbe jutva akár meg is ölhette volna.
Az orvos szerint a színész túlhajtotta magát, erősen dohányzott, sőt az alkoholt sem vetette meg, ezenkívül - mint mondta - finoman szólva is túlsúlyos.
A doktor beszámolt arról, hogy a sérült részt kivették a koszorúérrendszerből, és egy egészséges érdarabbal pótolták. Ez a patinás Foch kórházban rutinműtétnek számít. Ezt a színművész nem tudhatta, ugyanis a műtét előtt a legroszszabbra számítva elmondta utolsónak szánt üzenetét szeretteinek. Szerencsére feleslegesen. A főorvos előreláthatólag eltiltja majd Dépardieu-t a káros szenvedélyektől (beleértve a hölgyeket), és egy évig a filmezéstől is. (Origo)