Vissza a tartalomjegyzékhez


A legidegesítőbb sláger

Egy angol felmérés szerint minden idők legidegesítőbb dala a Kacsatánc. Ez a fülbemászó nóta a nyolcvanas években óriási sikert aratott, még a hazai május elsejei kívánságműsorokban is évekig vitte a pálmát. Eredeti változata, a Tweets együttes produkciója szöveg nélkül jelent meg 1981-ben, és azonnal a második helyre került a nemzetközi slágerlistákon. E dallamocskára majd minden nemzetben különféle frappáns versikék születtek. „Csiripelő madarak, ágról ágra ugranak…” stb. Ez, a nyolcvanas évek őrjítő dallama, amely megdöbbentő táncőrületet váltott ki szerte Európában, szoros versenyben legyőzte egy tévésorozat nótáját és a Vízi Barbie dalát.
A Kacsatánc klasszikussá érett, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy az idegesítési versenyben olyan vadonatúj sikereket győzött le, mint a Barbie Girl vagy a We’re Going To Ibiza című világslágert a Vengaboystól.
Az eredménylista érzékenyen érinthette Kylie Minogue-ot, aki az örökzöld I Should Be So Lucky-val szintén az élbolyban végzett. Chris De Burgh ugyancsak a legidegesítőbbek között volt a Lady In Red című érzelmes slágerrel.
Andy Strickland, a felmérést végző dotmusic honlap szerkesztője a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy az ibizai buliszezon minden évben előállít legalább egy olyan dalt, „ami pont annyira idegesítő, mint amilyen fülbemászó”. (Origo)

Az legrosszabb angol dalok listája:

    1. The Tweets: Birdie Song (Kacsatánc vagy Csiripelő madarak)
    2. The Teletubbies: Teletubbies Say Eh-Oh
    3. Aqua: The Barbie Girl
    4. Black Lace: Agadoo
    5. Kylie Minogue: I Should Be So Lucky
    6. Vengaboys: We’re Going To Ibiza
    7. St. Winifred Iskolai Kórus: Grandma We Love You
(Szeretünk, nagymami)
    8. Joe Dolce: Shaddap Your Face
    9. Billy Ray Cyrus: Achy Breaky Heart
    10. Chris De Burgh: Lady In Red