Vissza a tartalomjegyzékhez


Budapesten a Toto

A több mint húsz éves múltra visszatekintő amerikai Toto együttes augusztus 13-án, vasárnap este Budapesten, a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán koncertezik, a házigazda a Multimedia Concerts.

A zenekar jellegzetes nyugati parti zenét játszik. A Los Angelesben alakult együttes alapító zenészei - Bobby Kimball énekes, David Paich billentyűsök, Jeff Porcaro dobos, Steve Lukather gitáros, David Hungate basszusgitáros és Steve Porcaro, aki ugyancsak billentyűs hangszereken játszott.
Már a kezdet kezdetén nagy siker és platinalemez volt a Hold the line című daluk. A pálya első időszakában az Africa és a Rosanne című dalukkal hosszú ideig álltak a listák élén. A Toto IV című albumuk pedig hat Grammy-díjat hozott az együttesnek. Az együttes dallamos számaival, kitűnően hangszerelt dalaival hódította meg a közönséget. Fennállásuk huszadik évfordulójára jelentették meg a Toto XX-at, a lemez anyagával sikeres turnét bonyolítottak le. A Toto zenészei tavaly két lemezt is készítettek. Másfél évtized után visszatért Bobby Kimball, így az együttes csaknem eredeti felállásban léphet a budapesti közönség elé. (MTI)