Vissza a tartalomjegyzékhez

Varga József
Gaspart: Aki ujjat húz velem, az fizetni fog ezért

Tovább folytatódik a két óriás klub: a Barcelona és a Real Madrid vetélkedése a játékospiacon. Joan Gaspart, a katalán klub elnöke sikeresen akciózott Angliában.

Marc Overmars már bemutatkozott a Barça közönségének Redondo keserű mosolya. Maradt volna Madridban
Robie Keane. Őróla még fogunk hallani    Fotók: Reuters

Az Arsenal két világsztárját, Emmanuel Petit-t és Marc Overmars-t öltöztette a Barça piros-kék mezébe. „Számomra a Barcelona Európa legnagyobb klubja, mindig arról álmodoztam, hogy egyszer itt futballozhassam. Sohasem felejtem el az Angliában eltöltött csodálatos éveket.” Petit 8 millió fontért négy évre, Overmars 25 millióért 5 évre kötelezte el magát új csapatához.
Az új presidente, Gaspart gyűlölete a rivális Reallal szemben a Figo-ügy kapcsán még tovább mélyült. Ellentámadásba lendült, kivetette a hálóját Iker Casillasra. A Madrid szupertehetséges hálóőréért nagy erőket mozgósítana. „Pénz nem számít, Iker tizenöt évig is szolgálhat minket. A futószerződéssel rendelkező tinédzser kapust a királyi gárda nem engedi. A Barça által beígért többletkereset esetleg döntése megváltoztatására bírhatja az egyébként maradni kívánó cerberust.
A brazil világbajnok, Roberto Carlos megszerzése is terv. Megtartották a Milan által folyamatosan támadott Rivaldót. A brazil fenomén többször kijelentette, szívesen távozna a katalánoktól. Nos, Gaspart orvosolta a problémát: a világ legjobban kereső játékosává tette a remek támadót. 2003-ig évi 13 millió márkával gazdagodhat Rivaldo. Hivatalos vételára pedig 176 millió márkára emelkedett.
Gaspart piacra dobandó játékosai közül Bogarde-ért és Cocuért bejelentkezett az Arsenal.
A rivális Real Madrid mégis eladta Fernando Redondót a Milannak! Az argentin középpályásnak akarata ellenére kellett elhagynia csapatát.
Sokan az előző Real elnök, Lorenzo Sanz mellett való kiállásában látják eltávolításának okát. A Milan három évre szerződtette a szomorú játékost 11 millió fontért. A Madrid játékosa lett Flavio Conceiçâo is 24 millió dollárért. A hat évre szerződő játékos mellé Claude Makélélé szerződhet 15 millió dollárért a Celta Vigótól.
A Valencia is nagy halat fogott. Didier Deschamps a Chelsea-t elhagyva került Kasztíliába 3 évre 4 millió fontért.
Távirati stílusban: Az olasz Inter megszerezte az ír csodagyerek Robbie Keane-t, az angol Coventry csapatából 13 millió fontért igazolt a kék-fekete gárdához. A csodás technikájú, több poszton használható legény öt évig az olaszok tulajdona.
George Weah éppen fordítva utazik. A Milan egykori Aranylabdása a Manchester City mezében két évig fog játszani. A Manchester United ausztrál kapusa, Mark Bosnich a skót Celtichez került kölcsönbe. A városi rivális Rangers előrehaladott tárgyalásokat folytat Diego Tristannal, a Real Mallorca csatárával.


A leggazdagabb klubok
Az európai labdarúgóklubok közül az angol bajnok Manchester United rendelkezik a legnagyobb, 263,4 millió márkás költségvetéssel. A L’Équipe francia lap összeállítása szerint a német Bayern München a második 247,5 millióval. A Bajnokok Ligája-győztes spanyol Real Madrid áll a harmadik helyen (213 millió), megelőzve nagy riválisát, a Barcelonát (208,2 millió). Az olasz Juventus 174 millió márkával az ötödik.