Vissza a tartalomjegyzékhez

Hetek-összeállítás
Bajor ügyvédek: Rasszista a Biblia

Két ügyvéd kedden bejelentette Németországban, hogy hivatalosan kérték Christine Bergmann családügyi minisztert a Biblia azon könyvek közé sorolására, amelyeket erőszakos tartalmuk miatt veszélyeseknek tartanak a gyermekekre nézve - adta hírül az AFP hírügynökség.

A két bajorországi ügyvéd, Christian Sailer és Gert-Joachim Hetzel érvelése szerint a Szent Könyv olyan részeket is tartalmaz, amelyeket „hátborzongató tartalmuk szempontjából nehéz felülmúlni”, közben pedig mint Isten akaratát dicsőítik. Népirtást, rasszizmust, zsidók iránti gyűlöletet prédikál, valamint házasságtörők és homoszexuálisok borzalmas kivégzését tartalmazza, van, aki a saját gyermekét gyilkolja meg, és még sok más perverzió is megjelenik a Bibliában” - állítja Sailer és Hetzel. Ezért a könyvek könyvét a gyermekek számára nem ajánlatos könyvek listáján kellene tartani egészen addig, amíg el nem távolítják belőle „a vérszomjas és emberi jogokat sértő részeket” - javasolja a két német jogász.
Nem váratott sokáig magára a keresztény felekezetek válasza sem. Adelheid Utters-Adam, a római katolikus egyház müncheni szóvivője a követelést abszurdnak nevezte. Ha a Bibliát indexre helyeznék, akkor ugyanígy kellene eljárni minden történelemkönyvvel és újsággal is - fejtette ki a szóvivő. A Biblia ugyanis leírja az emberi élet árnyoldalait is, és a beadvány szerzői nyilvánvalóan aligha értették meg e jeles könyvet - tette hozzá Utters-Adam.