Vissza a tartalomjegyzékhez

Szabó Ibolya Anna
Megasztárok karanténban

Hozzá hasonlót Clark Gable óta nem látott Hollywood, az pedig régen volt - utoljára állítólag a harmincas évek nagy sztárja volt képes úgy megdobogtatni a hölgyszíveket, mint Brad Pitt. Mindhiába, mert ő is elkelt. Hónapok óta pletykáltak róla a film fővárosában, és íme megtörtént: szombaton oltár elé vezette Jennifer Aniston színésznőt, a Friends (Jóbarátok) című tévésorozat sztárját. A hivatalos jelentések szerint az esküvő egymillió dollárba (280 millió forint) került, ennek nem kis része a kíváncsiskodók és a paparazzók (lesifotósok) távoltartását célzó biztonsági intézkedésekre ment el.


Jennifer Aniston és Brad Pitt. Menekülnek a nyilvánosság elől

A nagy eseményre Marcy Carsey tévéproducer malibui birtokán került sor, a Csendes-óceán partján. Pitt, akit korábban az amerikai People társasági magazin a legszexisebb férfinak választott, úgy döntött: két és fél év után lehorgonyoz amellett a nő mellett, aki megtanította zen módra meditálni és kommunikálni. A filmenként 12 millió angol fontot kereső sztár nem sajnálta a költségeket a nagy eseményre, ahol csak a kiválasztott kevesek lehettek jelen.
A meghívottak között volt Madonna éppen aktuális barátjával, a menyaszszony sorozatbeli kollégái, valamint olyan hírességek, mint Sir Anthony Hopkins, Cameron Diaz és Morgan Freeman, akik a vacsora után egy pohár Don Perignon pezsgővel köszönthették az ünnepelteket. A zártkörű ceremóniát egy kifeszített fehér sátor alatt tartották, részben annak elkerülésére, hogy a leleményes fotósok helikopterről felvételeket készíthessenek. Az egész ünnepséget szigorú biztonsági intézkedések mellett tartották; nem is csoda, hogy csak a biztonság mintegy százezer dollárba került a két sztárnak. Ebből arra is futotta, hogy a Los Angeles-i rendőrség két helikoptere őrizze a birtok feletti légteret az illetéktelen „sétarepülőktől”. A rendőrség egyik képviselője elmondta: nem akarnak semmiféle váratlan eseményt, mivel annak idején Barbra Streisand esküvője után is panaszkodtak a szomszédok a rengeteg helikopter miatt, még pert is indítottak. Ezúttal minden óvintézkedés megtörtént, Pitt ügyvédjei még arra is figyelmeztették a környék helikopteres cégeit, hogy ha bárki a tőlük bérelt gépekkel megsérti Kalifornia személyiségi jogokra vonatkozó törvényeit, akkor minden gátlás nélkül beperelik őket.
Az elővigyázatosság nem volt felesleges, hiszen mind Pitt, mind Aniston Hollywood legnépszerűbbjei közé tartoznak. A vállalkozó szellemű kíváncsiak a víz felől igyekeztek megközelíteni a birtokot mindenféle vízi eszközön, a jachttól a gumimatracig, sőt a legelszántabbak úszva érkeztek, sokat azonban egyikük sem láthatott a szoros kordon miatt. A biztonságért egyébként Elizabeth Taylor biztonsági tanácsadója, Alon Moshe, volt Moszad-ügynök felelt. A vendégeket egy előre megjelölt pontról sötétített ablakú buszon szállították a helyszínre, ahol ellenőrizték, nincs-e náluk fényképezőgép, majd aláírattak velük egy nyilatkozatot arról, hogy a sajtónak nem számolnak be az eseményről. Átlagosan minden vendégre jutott egy biztonsági őr, azonban ez sem bizonyult elégnek, a jegyespár a seriffet kérte, hogy több embert bocsásson rendelkezésükre.


Az esküvői sátor a kaliforniai tengerparton.     Fotó: Reuters

Hollywood legszebbjei ezen a napon sem tagadták meg hírüket. A menyasszony merész, hátul mélyen dekoltált tüll és selyemruhát viselt gyöngydíszítéssel, egy milánói divattervező kreációját, míg a koszorúslányok halványzöld selyemruhában pompáztak. A vőlegény hagyományos fekete frakkot viselt. A menyasszonyi ruha árát - egyelőre - sikeresen titokban tartották, ám annyit tudni lehet, hogy Lawrence Steele tervező ruhái általában 400 és 3000 font közötti áron kelnek el.
Pitt és Aniston több magazinnal tárgyalt az esküvőről szóló exkluzív híradás jogáról, amit végül a Paris Match nyert el csekély 1,3 millió angol fontért (mintegy 600 millió forint: az összeget a hírek szerint jótékony célokra ajánlották fel). A romantikus, naplementekor tartott esküvőről egyetlen hivatalos fotót bocsátottak a nyilvánosság rendelkezésére, azt is - nyilván szintén a romantika kedvéért - fekete-fehérben.
A spenótos pitét és minden tengeri különlegességet felvonultató vacsora alatt egy 12 éves Frank Sinatra -imitátor szórakoztatta a vendégeket. Az est fő látványossága - a menyasszonytól és a vőlegénytől eltekintve - a vízen úszó bárkákról szolgáltatott tűzijáték volt, melynek során piros szívek rajzolódtak ki Malibu egén.
És a számla? A hivatalos hírek szerint a csekély egymillió dollárból százezret vittek el a biztonsági intézkedések, 50 ezret a virágok, 65 ezret a vendégek szállítása, és nem lehetett nagyon olcsó annak a fasornak a telepítése sem, amelyet kifejezetten a hívatlan vendégek és fotósok kíváncsi pillantásainak kizárására hoztak létre az óceánparton. Nemcsak az esküvői ceremónia, hanem már a két sztár megismerkedése is romantikus módon zajlott: nem holmi filmforgatáson vetettek szemet egymásra, hanem egy Los Angeles-i parkban. Hogy mit csináltak ott? Jennifer éppen Enzót, a kutyáját kereste, Brad pedig - lovagias módon - segített neki. A tanulság: jó a kutya a háznál.