Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

Marihuána a Parlament árnyékában

Meglepő felfedezést tett a rendőrség a londoni Parlament környékén: a Tisztelt Ház körül ugyanis marihuánapalánták hajtottak ki. Két hónappal azután, hogy környezetvédelmi aktivisták egy gerillaakció keretén belül felásták a kis parkot a Ház mellett, kihajtott a sárgarépa, a hagyma, a büdöske és a marihuána. A május elsejei tüntetéskor 600 ember rohamozta meg a Parliament Square-t (a londoni Parlament előtti teret) és nyilvánosan végigültetett a zöldségek mentén kis marihuána növénykéket. A királyi parkőrség a palántákat a többi zöldséggel és virággal együtt fogja eltávolítani. (USA Today)


Nézd meg az anyját, vedd el a lányát!

Joseph Pileggi azt hitte, hogy ismeri a hölgyet, akit feleségül vesz. De a hölgy, akit elvett - mint utóbb kiderült -, nem a 83 éves Ducile Palermo volt, hanem 61 éves lánya, Carli Buchanan. Pileggi (69) mélységesen megdöbbent, mikor észrevette, hogy a házassági anyakönyvet Buchanan az „ifjú feleség”, Palermo pedig a „tanú” rovatban írta alá. A férj azt állítja, Palermót vette feleségül, akivel már 1992 óta együtt él. De a hölgy lánya váltig bizonygatja, hogy Pileggi tudta, hogy őt veszi feleségül, sőt a nászéjszakát is együtt töltötték. Russel Pry, Pileggi ügyvédje szerint védencének valójában fogalma sem volt a cseréről. Azt állítja, a bonyodalom oka az lehetett, hogy Palermo előszeretettel használta lánya nevét: „Nem tudom, a házasságkötéskor ki milyen nevet használt, és abban sem vagyok biztos, hogy maga Joe tudja”. Az ügy a bíróság előtt van, Pileggi érvényteleníttetni kívánja a Buchanannal kötött házasságot és polgári keresetet nyújtott be Palermo ellen, mondván, hogy csalást követett el, a feleség pedig beadta a válópert. (USA Today)


Brazil mobil-etikett

Egy brazil városban úgy határoztak, most már ideje, hogy a koncentrációt igénybe vevő helyeken „lekapcsolják” a mobilosokat. A virágzó város, Campinas lakosait a mozikból kiebrudalják, a könyvtárakból kitessékelik és az osztálytermekből is kizárják, ha megcsörren a telefonjuk - nyilatkozta szerdán az egyik törvényhozó. A nyilvános helyekre (konferenciaközpontok, iskolatermek) olyan figyelmeztető táblákat helyeznek ki, melyekkel megtiltják a mobilos „locsi-fecsit”. Azok az intézmények, amelyek elmulasztják kifüggeszteni a figyelmeztetést, 236 dollárra büntethetők a múlt héten hatályba lépett törvény szerint. „Sajnálatra méltóak azok az emberek, akik nem bírnak két órára sem kikapcsolódni a világból” - mondta Luis Yabiku, a törvényjavaslat egyik támogatója és az 1 millió lakosú város tanácsosa - „Nem vagyok a mobiltelefon ellen, de meg kell tanítani az embereket, hogyan használják helyesen” - folytatta Yabiku, aki szeretné, ha hasonló intézkedések lennének országszerte. Mindez a mobilpiacon történt árurobbanás közepette zajlik, ami persze csak növeli a nyugalomra vágyó emberek és a kommunikációfüggőségben élők közti ellentétet. Az előrejelzések szerint a mobiltelefonok száma Brazíliában az elkövetkezendő három évben megnégyszereződik. Ez azt jelenti, hogy az 58 millió készülékből minden három brazil lakosra egy mobiltelefon jut majd. (Reuters)