Vissza a tartalomjegyzékhez


Klasszikus beugratós

A klasszikus és közismert beugratós kérdés továbbfejlesztett változatát, ezt a kérdőívet az amerikai Andersen konzultációs iroda készítette. Ez egy kis intelligenciateszt.

1. kérdés: Hogyan teszel egy zsiráfot a hűtőbe?
A helyes válasz: Kinyitod a hűtőt, berakod a zsiráfot, majd becsukod az ajtót. Ez a kérdés teszteli, hogy hajlamos vagy-e egyszerű dolgokat túl komplikálttá tenni.
2. Hogyan teszel egy elefántot a hűtőbe?
Rossz válasz: Kinyitod a hűtőt, berakod az elefántot és becsukod az ajtót. Helyes válasz: Kinyitod a hűtőt, kiveszed a zsiráfot, berakod az elefántot és becsukod az ajtót. Ez teszteli, hogy mennyire vagy képes végiggondolni a cselekedeteid következményeit.
3. Az állatok királya, az oroszlán egy konferenciát szervez az állatok számára. Minden állat elmegy kivéve egyet. Melyik ez az állat?
Helyes válasz: az elefánt. Az elefánt a hűtőben van. Ez teszteli a memóriádat. Még ha ez idáig mindegyiket elrontottad is, még mindig van egy esélyed, hogy megmutasd a képességeidet!
4. Keresztül kell menned egy folyón, amiben krokodilok élnek. Hogyan teszed ezt meg?
Helyes válasz: átúszod. Minden egyes krokodil az állatkonferencián van! Ez teszteli, hogy milyen gyorsan tanulsz a hibáidból.
Az Andersen iroda szerint a megkérdezett menedzserek kb. 90 százaléka mind a négyre rosszul válaszolt. Ezzel szemben a megkérdezett óvodások többsége a legtöbbre helyesen válaszolt. (Internet)