Vissza a tartalomjegyzékhez


Milliárdos dámák

A világ második legnagyobb cégének tulajdonosnője foglalja el a leggazdagabb asszonyok listájának első helyét. Helen Walton az amerikai Wall-Mart Stores diszkont áruházlánc örököse, aki férje halála után 46 milliárd eurót örökölt. Az EuroBusiness magazin összeállításából kiderül, hogy messze lemaradva követi őt a francia Liliane Bettencourt, a l’Oréal világcég tulajdonosnője 14,3 milliárd eurós vagyonával. Úgy tűnik, a lánya is otthonosan mozog a milliárdosok előkelő társaságában, hiszen 9,4 milliárd eurónyi vagyonával a 200 leggazdagabb hölgy közül a 4. helyet foglalhatja el. Potom 100 millióval előzi meg őt az amerikai Barbara Anthony. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a kilenc leggazdagabb nő közül hat nem saját erejéből lett milliárdos, hanem a szülei által elindított cégek örököseiként kerülhettek fel a 200-as listára.
Változnak az idők, a valaha a leggazdagabb asszonynak tartott II. Erzsébet angol királynőnek be kell érnie a 19. hellyel (3,11 milliárd euróval rendelkezik), sőt 3,49 milliárd eurós vagyonával még a holland királynő, Beatrix is megelőzi őt.
Az EuroBusiness megjegyzi, hogy a második hely tulajdonképpen egy maffiózó feleségét illetné meg. Kevin Cahill - az olasz maffia egyik jelenleg börtönben tartózkodó keresztapa-figurája - felesége ugyanis 16 milliárd euróval büszkélkedik, s az előkelőségek listájáról is csupán azért maradt le, mert túl későn küldte be az adatokat. Persze az is lehet, hogy csak óvatos volt. (MTI)