Vissza a tartalomjegyzékhez

Varga József
Adok-veszek, bajnok leszek

Elkezdődött az átigazolási időszak a magyar labdarúgó bajnokság „nyári” szezonja előtt. A két csoportban nyolc-nyolc gárda küzd a rájátszásba kerülésért, ahol is eldől a bajnoki cím sorsa. Az előző kiírás élbolyában végző alakulatok jelentős erősítésekbe kezdtek.


Lipcsei Péter    Fotó: MTI

Az MTK egyébként is maszszív kerete a még acélosabbá válást tűzte ki célul. A NAC Bredához távozó Babos pótlására két hálóőrt igazoltak: a ZTE-s Vlaszákot és az angyalföldi Véghet. Az FTC-t elhagyó Bükszegi-Füzi duó tovább javíthatja az MTK győzelmi esélyeit, Ferenczivel kiegészülve.
A Vasas Dr. Mezey György szerződtetésével rukkolt elő. A távozó játékosok pótlása pedig sikerülni látszik. A Kölnből hazatért exfradista Hajdu kapus és a macedón Makszimovszki a védelmet tehetik még jobbá, míg a középpályán a Komódi-Pető-Szili-Tóth kvartett játéka megkeserítheti az ellenfelek életét.
Az Újpest is alaposan kicserélődik: a Vasasba igazolt a Pető-Tóth páros. Medgyesi László a Kispestet hagyta ott a lilákért. Visszatért a csapathoz Urbán, Herczeg és Korsós. Szarajevóból igazolták Emir Granovot, és a Diósgyőrből Frantisek Kunzot. Kisteleki István edző személye megnyugtathatja a lilákat a jó szereplésről.
A Debrecen szenzációs igazolása Thorsten Flick. A német utánpótlás-válogatott a Napoli és a Frankfurt csapatát is megjárva igazolt a Lokihoz. A jobbhátvéd Bodnár László viszont a világhírű Dinamó Kijev gárdáját erősíti ezután.
Az alaposan leszerepelt ferencvárosi keretből ismét „nagy” nevek távoztak (Bükszegi, Füzi, Szűcs L., Bárányos), és sokan máris temetik a zöld-fehéreket. Az új játékosok a pécsi Sólyom-Kardos-Gera trió, a győri Csiszár Ákos, valamint Németh Gábor kapus és Marius Cheregi. Balog Zoltán Ceglédről érkezett a fővárosba. A legnagyobb igazolás Csank János tréner szerződtetése volt. A mesteredző rengetegszer bizonyította, hogy nevenincs játékosokból is képes jó csapatot csinálni. A vezéregyéniség pedig az a Lipcsei Péter lehet, aki harmadszorra igazolt vissza az FTC-hez. A csapat elvárása a bajnoki cím.