Vissza a tartalomjegyzékhez


Programajánlat

Június 17-én, szombaton kajak-kenu és hajómodellező bemutatók, valamint ügyességi versenyek várják az egyéni és családos érdeklődőket a Fővárosi Vízisportnapon, a városligeti csónakázó tónál. Az egész napos esemény programjai között a bemutatókon kívül szerepel kölyökverseny is minikajakban, valamint helyszíni oktatás túrakenuban.

Június 22. és 25. között Debrecenben rendezik meg a XII. Nemzetközi Katonazenekari Fesztivált. A hét hazai katonazenekar mellett bemutatkozik az Amerikai Egyesült Államok Első Hadseregének Ezredzenekara, a Francia Légierő Jazz Zenekara és a Német Légierő IV-es számú Zenekara. A kísérőprogramok között szerepel majd zenés, lovas fáklyás felvonulás a városban, kürtös ébresztő és takarodó, fúvószenekari hangszer- és fotókiállítás, s a fesztivál zárásaként tűzijáték is.

Június 23. és 25. között Tatán számos helyszínen rendeznek víz-, zene- és virágfesztivált. A 7. tatai országos dalostalálkozóval kezdődő eseménysorozaton többek között vízi karnevál, tűzijáték, virágkötők nagyszabású vetélkedője, csillagászati kiállítás és bemutató, a Cifra-malomban pedig koncertek várják az érdeklődőket.

A héten nyitotta meg újra kapuját a Közlekedési Múzeum repüléstörténeti és űrhajózási állandó kiállítása a városligeti Petőfi Csarnokban. A látogatók a kiállítás közforgalmi repüléssel foglalkozó részét teljesen megújított és kibővített formában tekinthetik meg (Bp. XIV., Zichy M. út 14.) Tel.: 343-4327.

Hagyományos török ruhák, ékszerek és török díszítőművészetek címmel június 18-ig vendégkiállítás látható Budapesten, a Néprajzi Múzeumban. A bemutatott tárgyak tradicionális módszerekkel készült kortársi alkotások (Bp. V., Kossuth L. tér 12.) Tel.: 332-6340.

Június 10-én nyílt meg az Afrika Múzeum Balatonlellén, ahol a gróf Somssich Pongrácz által adományozott trófeákból és természetfotókból rendezett kiállítást tekinthetik meg az érdeklődők (Kossuth L. u. 2.) Tel.: (85)351-318.