Vissza a tartalomjegyzékhez


Eszmecsere

T. Hetek Sport!
Spanyol ember vagyok, aki már régen megtanult magyarul. A labdarúgó Európa-bajnoksággal kapcsolatban annyit szeretnék megjegyezni, hogy nemcsak az A-csoport erős, hanem minden egyes csoportban nagy küzdelemmel fognak harcolni a csapatok a továbbjutásért. Az se biztos, hogy a németek és az angolok bajnoksága a legerősebb a kontinensen. A francia, az olasz és a spanyol vetélkedő nem marad el a két említett bajnokság mellett. Az eredmények alapján is: idén a két európai finálé se német, se angol diadalt nem hozott, hanem spanyolt és törököt. Talán az Európa-bajnokságon is a „déli focira” kell számítani. ()

Üdvözletemmel:
Ruis José Maria, (Barcelona)

* * *
Tisztelt Ruis José Maria!
A cikk szerzőjével egyetemben nagy tisztelője vagyok a spanyol labdarúgásnak. Az idei esztendő eredményei (gondolok a legutóbbi Bajnokok Ligájára) egyértelmű bizonyítékai annak, hogy a mediterrán labdarúgás (különösen a hispán foci) sokadvirágzását éli. Azon állításával is egyetértünk, hogy a német Bundesliga színvonala már nem oly magas, mint mondjuk tíz évvel ezelőtt. Valószínűleg az se véletlen, hogy évről évre egyre több magyar labdarúgó jut játéklehetőséghez a német élvonalban…
Mivel a futballban leginkább az eredményességet értékelik, a spanyol futball sikereiről rendszeresen tájékoztatni kívánjuk olvasóinkat. A jövő héttől kezdve lapunk külön oldalon kíván foglalkozni az év legrangosabb labdarúgó eseményével, a Belgiumban és Hollandiában megrendezendő Európa-bajnoksággal, melynek egyik komoly esélyese éppen Spanyolország nemzeti csapata lesz.
Tisztelettel,
Németh Szilárd
rovatvezető