Vissza a tartalomjegyzékhez

Hortobágyi Péter
Sávolt Attila jobb volt, mint Agassi

Végéhez közeledik a francia nemzetközi teniszbajnokság, a Roland Garros. Az már eldőlt, hogy sem a férfi, sem a női egyesben nem lesz olyan versenyző, aki idén teljesíthetné az összes Grand Slamet, hiszen Davenport kiesése után az Australian Open férfi győztese, André Agassi is kiesett, mégpedig a 2. fordulóban.

Agassi a szlovák Kucerától kapott ki, annak ellenére, hogy 6:2-re hozta a nyitó szettet, és a másodikban 5:4-nél a játszmáért adogatott. Ekkor azonban teljesítménye váratlanul és látványosan visszaesett - apróbb sérülésektől is hátráltatva - a szettet elvesztette, és a hátralévő időben mindössze egy game-et nyerve, vesztesen hagyta el a vörös salakot, amely tavaly oly sok örömet okozott neki.
A női párosoknál kiesett a nagy visszatérő, a 43 éves Martina Navratilova is, aki De Swardttal az oldalán nem jutott a női párosok versenyében a legjobb nyolc közé, talán majd Wimbledonban megszerzi pályafutása 166. páros győzelmét.
A férfiaknál a döntőbe jutásért Kuerten-Ferréro és Norman-Squillari meccsre kerül sor - talán borítékolható a Kuerten-Norman döntő. A nőknél Hingis-Pierce és Sánchez-Martínez elődöntőkre kerül sor. Nyerésre a magyar származású Hingis kisasszonynak van a legnagyobb esélye, és talán végre megszerezheti a már kétszer elvesztett, vitrinéből még hiányzó trófeát.
A magyarok számára is jól sikerült az idei verseny annak ellenére, hogy nincs már játékosunk a mezőnyben. A nőknél Marosi Kati ugyan az első fordulóban kiesett, de a Földényi, Kuti Kis, Madula trió továbbjutott. A második fordulóban Madula kikapott a kolumbiai Zuluagától, Földényi és Kuti Kis egymás elleni csatájából pedig utóbbi került ki győztesen, de Szeles Mónika ellen már neki sem volt esélye.
Hogy a férfiak se maradjanak le a hölgyek mögött, arról Sávolt Attila gondoskodott. Selejtezőből indulva a főtáblán messzebb jutott, mint Agassi. Első mérkőzésén 0:2-ről fordított az argentin Rodríguez ellen, majd Koubek ellen annyira jól játszott, hogy egy játékra a győzelemtől az osztrák - aki a mérkőzés során végig idegesen teniszezett - földhöz csapta ütőjét, ami egy labdaszedőt talált el. A mérkőzésvezető ekkor leléptette a magáról megfeledkezett Koubeket. A végállomást Attila számára a világ élvonalához tartozó ausztrál Lleyton Hewitt jelentette.
Örömteli hír, hogy junior játékosunk - az ausztrál bajnokság idei győztese - Kapros Anikó egyesben bejutott a legjobb nyolc közé, és reméljük, meg sem áll az újabb Grand Slam-győzelemig.