Vissza a tartalomjegyzékhez

Munkatársunktól
Millenniumi Koncertek

Nagyobb közönség előtt már évek óta nem szerepelt Bródy János, Kossuth-díjas előadóművész; a közeljövőben újra várhatóan több ezres közönség előtt fog koncertet adni. Ugyanis többek között az ő részvételével kerül megrendezésre június 24-én a Millenniumi Koncertek nevű rendezvénysorozat első része. Bródy mellett olyan ismert előadóművészek is fel fognak lépni, mint a Fonográf együttes tagjaiból is álló NO coMMent együttes, Gerendás Péter, akit nemrégiben az év előadóművészévé és énekesévé választottak, vagy a kétszeres Emerton-díjas, az Eurovíziós dalfesztiválról is Európa-szerte ismert Bayer Friderika. A Hetek Sebők Attilával, a koncertsorozatot szervező iroda ügyvezetőjével beszélgetett.

- Honnan jött az ötlet egy ilyen nagyszabású rendezvény megszervezéséhez, mi a célja, üzenete?
- Több nagy, országos rendezvényünk után, amelyek elsősorban gazdasági események voltak, már régóta szeretnénk olyan kulturális rendezvénysorozatot megszervezni, amely színvonalas, emberközeli élményt tud nyújtani az egy kaptafára készült „konzervzenékkel” szemben. Olyan nagy hírű művészeket szólaltatunk meg, akik a magyar könnyűzenei élet meghatározó egyéniségei. Szeretnénk felidézni egyrészt a múlt nagy slágereit, emlékeit, másrészt megmutatni, hogy vannak olyan zenészek, akik ma, a XX. század végén is a „műzene” gondolatnélkülisége helyett a színvonalas, minőségi zenélés értékrendjét vallják magukénak, dalaik üzenete ma is aktuális. Ezt a tervet most, a millenniumi év kapcsán indítjuk el, így kapta a rendezvénysorozat a Millenniumi Koncertek elnevezést.
- Kire, illetve mire számíthat a közönség a koncertsorozat első estéjén?
- Mintegy háromórányi emberközeli, dallamos, teljesen élő zenére, olyan előadók prezentálásában, mint a nagy színpadon már régóta nem szerepelt Bródy János, a legendás Fonográf együttes tagjaiból is alakult NO coMMent együttes, illetve Gerendás Péter és Bayer Friderika.
- Tehát a Millenniumi Koncertek sorozatnak ez lesz a debütáló estje, június 24-én. Ezen kívül hány koncert kerül megrendezésre még, mik a tervek a jövőre nézve?
- A millenniumi évben még legalább két koncertet szeretnénk szervezni, egyet szeptemberben, egyet pedig decemberben, karácsony körül, ugyancsak e helyszínen. Siker esetén a jövő évben is szeretnénk folytatni a sorozatot, ugyanígy, negyedévente egy koncerttel.
- Ezeknek a koncerteknek az előadóiról tudhatunk-e már valamit…?
- Vannak már (világhírű) nevek, akik szóba kerültek, de erről még korai lenne beszélni, mivel folynak a tárgyalások. Mindenesetre várjuk a közönség reakcióit, véleményét is, végleges döntésre csak ezután kerül sor. A mostani koncert sikere ebben a kérdésben meghatározó.
- A bevételekből az árvízkárosultakat is segíti a Party Rex - olvasható a cég hirdetésében. Mit jelent ez pontosan?
- Mindenképpen hangsúlyoznám, hogy nem segélykoncertet szervezünk, ezek a koncertek az árvíz nélkül is létrejöttek volna. Viszont ha már ilyen sajnálatos katasztrófa sújtotta a Tisza vidékét, akkor mint magyar állampolgárok természetesen magunkénak érezzük a felelősséget, hogy valamilyen módon segítsünk a károsultakon. A tervek szerint egy Tisza menti falucska óvodáját fogjuk támogatni. A faluban az áradások miatt már évek óta nem tudnak élelmiszert termelni, így nagyon nehéz megoldani a gyerekek iskolai és óvodai étkeztetését. Mi a koncert bevételéből az óvoda teljes étkeztetését vállaltuk fel egy hosszabb időre.