Vissza a tartalomjegyzékhez


Hétszer a Parlament körül

A Budapest Sportiroda népszerű futóversenyei közül az egyetlen váltóverseny, a Dreher Maraton Váltó kerül megrendezésre május 14-én Budapesten.

Az 1994 óta egyre sikeresebb esemény érdekessége, hogy 6 fős csapatok állnak a rajthoz a Parlament körül kijelölt 7 körön, és egymást váltva teljesítik a maratoni távot. Így a futóversenyek leghangulatosabb része, a rajt és a cél most egyben a váltóhelyet is jelöli, és teremt nagyon kellemes légkört végig a verseny során.
A maraton váltó Japánból származó ötlete gyorsan és méltán lett népszerű hazánkban is. A társakért való futás minden évben sok kezdőt is rajtvonalhoz állít. Míg 1994-ben 232, tavaly már 721 csapat indult.
Idén 800 csapatban limitálta a Budapest Sportiroda az indulók számát. Ennek megfelelően érdemes időben jelentkezni, hiszen több mint 500 csapat már lefoglalta helyét a mezőnyben. Három kategóriában kerül megrendezésre a verseny, a kategóriák alapja a csapatok összéletkora.
Az esemény egyben a Magyar Köztársaság Maraton Váltó Országos Bajnoksága is a felnőtt és az ifi kategóriában. Bajnoki címért futnak továbbá a katonák is.
Az esemény része az ISM „Mozdulj velünk - Sport 25“ elnevezésű akciójának. A jó hangulatról - a futás mellett - utcai zenészek is gondoskodnak. (Hetek)