Vissza a tartalomjegyzékhez


Eb-hírek

Ribbecknek mennie kell

Franz Beckenbauer, a világ egyik leghíresebb labdarúgó szakembere szerint Erich Ribbeck szövetségi kapitánynak az Európa-bajnokság után távoznia kell a német válogatott éléről. „Erich korábban azt mondta, hogy az Euro-2000 után befejezi munkáját - jelentette ki a játékosként, majd szakvezetőként is világbajnoki címig jutó futball-legenda. - Ami az utódját illeti, szerintem Jupp Heynckes lenne a legjobb választás.” A 65 éves Ribbecket az utóbbi hetekben-hónapokban sorozatos bírálat éri a válogatott gyenge eredményei, rossz játéka miatt.


Van még jegy!

Az Eb szervezőinek tájékoztatása szerint még nyolc találkozóra lehet belépőket kapni. Minden drukker névre szóló belépőt kap, melyen a stadion fényképe mellett egy speciális azonosító kód is található: ez megakadályozza, hogy a jeggyel más menjen be a találkozóra. Az alábbi meccsekre kapható még jegy: Spanyolország-Norvégia (Rotterdam), Jugoszlávia- Szlovénia (Charleroi), Svédország-Törökország (Eindhoven), Románia-Portugália (Arnhem), Spanyolország- Szlovénia (Amszterdam), Belgium-Törökország (Brüsz-
szel), Jugoszlávia-Spanyolország (Bruges) és Dánia-Csehország (Ličge).


Sztárok a lelátón

Belgium, Hollandia és Luxemburg legmagasabb méltóságai is ott lesznek a labdarúgó Európa-bajnokság június 10-i első mérkőzésén. Beatrix holland királynő, II. Albert belga király és János luxemburgi nagyherceg egyaránt családjával együtt vesz részt a Belgium-Svédország nyitó mecscsen a brüsszeli Baudouin királyi stadionban. A belga és holland királyi család tagjai az Eb döntőjét is megtekintik július 2-án Rotterdamban.


Grobbendonkban az olasz válogatott

Grobbendonkban lesz az Európa-bajnokságon szereplő olasz labdarúgó válogatott főhadiszállása. A holland határ közelében fekvő belga kisváros Aldhem nevű szállodájából autón negyedóra alatt lehet eljutni Geelbe. A hotel hatvan szobával rendelkezik, itt lakik majd a teljes olasz küldöttség: vezetők, játékosok, edzők, orvosok és a technikai személyzet. A csapat az edzéseket a belga bajnokság első osztályában szereplő Geel pályáján tartja, s itt lesznek a sajtókonferenciák is.