Vissza a tartalomjegyzékhez


Egy darabka Franciaország

Kellemes meglepetésben lehetett mindazoknak része, akik behatóbban érdeklődnek a sokak által csak trikolór zászlójáról és impozáns Eiffel-tornyáról ismeretes ország, Franciaország gazdasági viszonyai iránt. Az április 25-28-a között megrendezésre került Expo France 2000 kiállítás ugyanis rendkívül vonzó képet mutatott az ország ipari, kommunikációs és technikai fejlettségi szintjéről 5000 m2-en, a Hungexpo területén.
A rendezvényen 130 kiállító vett részt, rendkívül sokféle kategóriában. A magas színvonalú szakvásáron jól megfért egymás mellett a biztosítótársaság, a világelső álmennyezet-készítő cég, a nemzetközileg elismert, szépségápolási termékeket gyártó vállalat, a gyorsposta-szolgáltatás vagy a híres autómárka.
Az Expo France 2000 ez idáig az első, Magyarországon megrendezett kiállítás, melynek keretében európai uniós tagállam egyidejűleg több gazdasági ágazattal mutatkozott be hazánkban. Az expo aktualitását tekintve nem elhanyagolható szempont, hogy Franciaország a harmadik legnagyobb külföldi befektető Magyarországon. (T. G.)