Vissza a tartalomjegyzékhez

Németh Szilárd
Dagobert bácsik a pályán

A torinói Juventusban szereplő Alessandro Del Piero számít a legjobban kereső labdarúgónak a világon. A rendkívül technikás játékos évente összesen 11 millió dollárt kap alapfizetése, prémiuma, valamint különböző reklámokból származó bevételei révén.

A France Football című szaklap szerint Del Piero elsőségéhez alaposan hozzájárult, hogy tavaly 5,6 millió dollárért hosszabbított szerződést a Juvéval. Ezzel a szintén olasz Internazionale brazil csatárát, Ronaldót taszította le az élről. A dél-amerikai sztár évente 9,2 milliós bevételhez jut.
A Serie A pénzügyi uralmát jelzi, hogy Ronaldo csapattársa, Christian Vieri végzett a harmadik helyen, 6,5 millió dolláros összkeresettel. A negyedik az angol David Beckham lett 6 millióval.
Habár fizetése megfelelő, Ronaldo mégis bánatos. Könynyen elképzelhető, hogy a kéthete megsérült brazil fenomént nem láthatjuk többet a pályán játszani. Ruben Dario Oliva argentin professzor, aki korábban Olaszországban kezelte a brazil labdarúgót, azt mondta, hogy a futballsztáron „már csak a csoda” segíthet.
A Buenos Airesben megjelenő Clarín című napilapnak adott interjúban Oliva leszögezte, hogy az újabb sérülés „rendkívül súlyos következményekkel” járhat, és Ronaldo „már sohasem lesz a régi”. A brazil klasszist csak egy „varázsló” tudná meggyógyítani, s ő orvosként nem hihet a csodákban.
A professzor, aki két világbajnokságon (1978, 1982) volt az argentin labdarúgó-válogatott orvosa, majd Milánóban az Internazionalénál is dolgozott, kijelentette, hogy Ronaldo orvosai rossz diagnózist állítottak fel, és helytelenül kezelték a játékost.
Az Internazionale elnöksége az argentin Gabriel Batistutát szeretné a brazil pótlására szerződtetni.
Az év transzferének ígérkezett, ám könnyen lehet, hogy elmarad Ruud van Nistelrooy Manchesterbe történő átigazolása. A holland góllövőlistát 29 találattal vezető csatár súlyosan megsérült, így az újdonsült angol bajnok vezetői komolyan fontolóra veszik szerződtetését.
A holland játékost a Manchester United vezérkara kedden késő este kívánta bemutatni a média képviselőinek, ám a sajtókonferencián a 23 esztendős labdarúgó helyett a klub gazdasági igazgatója jelent meg. David Gill bejelentette, hogy a részletes orvosi vizsgálatok szerint a csatár térdsérülése súlyosabb, mint gondolták, s emiatt egyelőre nem tudták az összes „szükséges ellenőrzést” elvégezni. A szerződés értelmében a Manchester 57 millió márkát fizetett volna az Eindhovennek.

A kereseti lista legjobbjai:

1. Alessandro Del Piero
(Juventus, olasz) 11 millió dollár

2. Ronaldo
(Internazionale, brazil) 9,2

3. Christian Vieri
(Internazionale, olasz) 6,5

4. David Beckham
(Manchester United, angol) 6

5. Gabriel Batistuta
(Fiorentina, argentin) 5,9

6. Alan Shearer
(Newcastle United, angol) 5,8

7. Nicolas Anelka
(Real Madrid, francia) 5,7

8. Steve McManaman
(Real Madrid, angol) 5,36

9. Nakata Hidetosi
(AS Roma, japán) 5,33

10. Zinedine Zidane
(Juventus, francia) 5,2