Vissza a tartalomjegyzékhez


SÍPSZÓ

Mel Gibson filmet forgat a MU-ról

Mel Gibson dokumentumfilmet forgat a labdarúgó Bajnokok Ligája-győztes Manchester Unitedről. Az ismert amerikai színész tulajdonában lévő Icon Productions az angol együttes mindennapjait szeretné bemutatni a nézőknek. Az APA szerint az alkotás munkacíme: Manchester United: a film. „A cím nem a legjobb, de egyelőre nem is ez a lényeg - mondta Gibson. - Ha elkészül a mű, akkor ráérünk gondolkodni azon, hogy milyen címen kerüljön forgalomba.” Az Icon Productions versenyt hirdetett a csapat rajongói között. A manchesteri klub honlapján lehet leadni a címjavaslatokat. A dokumentumfilm rendezője Bob Potter lesz, aki korábban már készített hasonló alkotásokat Andre Agassiról, Pete Samprasról és Shaquille O'Nealről is. (MTI)


Helikopter a pályán

Műszaki hiba miatt kényszerleszállást hajtott végre egy katonai helikopter a délnyugat-angliai Bridgewater futballpályáján, miközben tartott a helyi csapat és a vendég Elmore tartományi bajnoki meccsének két félidő közti szünete. A haditengerészet kötelékébe tartozó Sea Lynx típusú helikopter akkor szállt le a gyepre, amikor a labdarúgók még az öltözőben pihentek. A pilóta, miután kilépett a gépből, odament két melegítő cserejátékoshoz, és némi humorral megkérdezte tőlük: mikor kezdődik a meccs, mert szívesen elvégezné a kezdőrúgást. A játékos megmagyarázta, hogy már túl vannak az első félidőn, aztán berohant az öltözőbe, hogy szóljon az edzőjének: egy helikopter landolt a pályán. A tréner azt hitte, hogy a játékosa csak tréfál. A pilóta később megmagyarázta, hogy azért volt kénytelen sürgősen leszállni, mert a gép hidraulikájával akadtak gondok. Az elromlott helikopter csak 40 perc múlva tudta elhagyni a pályát, ennyi időre volt ugyanis szükségük a helyszínre érkező technikusoknak, hogy kijavítsák a hibát. A 200 néző türelmesen megvárta, míg a gép újra felszáll, de a mérkőzést már nem lehetett folytatni, mert a hatalmas katonai helikopter után két mély gödör maradt a gyepen. (MTI)


Repkának három kiló tett be

Repka Attila, barcelonai olimpiai bajnokunk két nappal a moszkvai Birkózó Európa-bajnokság startja előtt lemondott válogatottságáról. A 72 kg-os birkózónak három kilótól kellett volna megszabadulnia, de bejelentette, hogy képtelen erre. Repka tavaly ősszel még nagyon határozottnak tűnt, eltökélte, legyőzi hazai vetélytársait, megnyeri az Eb-t, majd irány Sydney. Úgy tűnt, az első akadályokat hamar legyűri, többek között a vb-ezüstérmes Hirbik Csabát, így könnyen besétálhatott az Eb-csapatba. Felkészülését 10 kilós többlettel kezdte. A javát sikerült is leadnia, bár az áhított 69-et sosem érte el, és már úgy tűnik, nem is fogja. Nyugodtan ehet ezután, hiszen visszalépésével nemcsak a mostani kontinensbajnokságnak intett búcsút, hanem élete végső céljának, az olimpiának is, vagyis ezzel elvágta karrierjét. Még szerencse, hogy a fiatal, tehetséges Hirbiket tartalékstátusba helyezték, aki így Attila helyett küzdhet Moszkvában. Hegedűs Csaba sportági elnök nincs túlságosan elragadtatva a történtektől: „Több okból is fáj, hogy így alakult. Egyrészt Attila az utolsó pillanatban mondta le a válogatottságot, másrészt az elhatározásával mérhetetlenül kellemetlen helyzetbe hozta magát. Az image-ének egyáltalán nem használ a döntés.” (Hetek)