Vissza a tartalomjegyzékhez

Munkatársunktól
Schumi egyre kevésbé német

Olaszországban kisebbfajta népünnepély volt az imolai verseny végeredménye láttán. Ötven éve nem volt a Ferrari csapat történetében olyan, hogy három győzelemmel kezdett volna a Formula-1-ben. Az olasz újságok nem sajnálták a dicsőítő mondatokat a német pilótától. Sokak szerint már nem is igazi német, mert úgy örült a győzelemnek, mint egy gyerek - ehhez már olasz szív kell.


Schumacher olaszos lendülettel ünnepli harmadik győzelemét. Lélekben már nem német?

Szóval Michael Schumacher (Ferrari) harmadszor nyert, és nem is akárhol, San Marinoban. Ehhez 200.043 km/óra átlagsebességgel kellett száguldania, de Häkkinen (McLaren-Mercedes) 1.168 másodperccel végzett mögötte. A futam után M. Schumacher a minimális előny ellenére is magabiztosan mondta: „Nagyon izgalmas volt Imolában nyerni. Megígértem a szurkolóinknak, és meg is tettem. Rendkívül boldog vagyok, hogy sikerült, de mostantól már a következő futam lebeg a szemem előtt. Fizikálisan és mentálisan is újra teljesen rendben vagyok, megerősödtem, ezért nincs bennem semmilyen különös érzés, hogy vissza kell mennem Silverstone-ba, a tavalyi balesetem helyszínére.”
Mika Häkkinen (McLaren- Mercedes) kicsit más stílusban nyilatkozott. Az ő helyzete címvédőként kicsit különbözik a nagy visszatérő német pilótáétól. Több technikai hiba akadályozta eddig, most is elütött valamit, amitől aerodinamikailag sérült a versenyautója, majd az utolsó boxba álláskor majdnem leállt a motorja, ennyin múlott szerinte a végső eredmény. De most már reménykedik, hogy újra valódi ellenfél lehet a versenyben. A vb-pontverseny állása ezek után a pilóták között: 1. M. Schumacher 30 p. 2. Barrichello (brazil, Ferrari) 9 p. 3. Fisichella (olasz, Benetton-Playlife) 8 p. 4. Häkkinen (finn, McLaren-Mercedes) és R. Schumacher (német, Williams- BMW) 6-6 p. 6. Villeneuve (kanadai, BAR-Honda) 5 p. A konstruktőrök között a Ferrari fölényesen vezet 39 ponttal, második a nagy rivális McLaren-Mercedes 10 p.
Heinz-Harald Frentzen Imolában ugyan kiesett az ötödik körben, élete 100. futamán. De igazából nem zavarta a dolog, mert negyed órával később már saját repülőgépével Monaco felé tartott. Jelen akart lenni gyermeke születésénél, mint mondta: „Sohasem bocsátottam volna meg magamnak, ha lemaradok a születéséről.” Megérte a nagy sietség, kislánya született, Lea Frentzen egészségesen, 3500 grammal jött a világra. A Formula-1-es Jordan-Mugen-Honda német pilótája április 23-i silverstone-i futamig az összes tesztelést lemondta, két hétig csak a családjával szeretne lenni. „Nincs az a szerződés, amelyben kiköthetik, hogy a Forma 1 fontosabb lehet a családomnál - jelentette ki. - Szerencsére a csapat vezetői megértőek voltak és nem ragaszkodtak ahhoz, hogy ott legyek a teszteléseken.”