Vissza a tartalomjegyzékhez

Németh Szilárd
Komolytalan firenzei gyülekezet

Miután a BL-ből is elbúcsúzott a Fiorentina (a 3-3 kevésnek bizonyult a Bordeaux ellen), eldőlt, hogy Giovanni Trapattoni edző biztosan, Gabriel Batistuta argentin támadó pedig valószínűleg távozik a firenzei klubból.


Gabriel Batistuta    Fotó: Reuters

„Azt hiszem, az edző olyan, mint a hal - mondta a 61 éves vezetőedző. - Amíg friss, addig jó, de egy idő után bűzleni kezd. Tulajdonképpen már hat hónappal ezelőtt világossá vált számomra, hogy lejárt az időm.”
A Fiorentina az olasz kupából is kiesett, a bajnokságban pedig csak a nyolcadik. Tra-pattoni viszont az olasz A-liga legsikeresebb edzője: nyolc bajnoki címe mellé egy-egy BEK- és KEK-győzelmet, valamint három UEFA Kupa elsőséget is szerzett csapataival.
Gabriel Batistuta indulatosabban nyilatkozott. Szerinte a Fiorentina komolytalan emberek gyülekezete, ahol nincs esély nagyobb célok elérésére. Batistuta már kilenc éve áll a Fiorentina szolgálatában, és még egyetlen komoly versenyt se nyert csapatával.
Már februárban felröppentek a hírek a 31 esztendős argentin játékos esetleges távozásáról.
„A Manchester United a világ legjobb csapata, és rendkívül szimpatikus klub” - jelentette ki Batistuta, majd hozzátette: „A Bordeaux elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen nevetségesen szerepeltünk, és ha így folytatjuk, akkor jövőre még az UEFA Kupában sem játszhatunk. A magam részéről nyugodt vagyok, hiszen mindent megtettem, ám ugyanez sajnos nem mondható el a csapattársaim többségéről.”
A Bajnokok Ligája legjobb nyolc közé jutott csapatai: Bayern München, Real Madrid, Lazio, Chelsea, FC Barcelona, FC Porto, Manchester United, Valencia.