Vissza a tartalomjegyzékhez

Hetek-összeállítás
Ámokfutás lánykérés után

Négy személyt megsebesített, majd főbe lőtte magát az a texasi férfi, aki szerda este behatolt a pasadenai Cristiana Esposa del Cordero pünkösdi gyülekezet házába. Három áldozatot azonnal kórházba szállítottak, a negyedik, aki csak könnyű sérülést szenvedett, a helyszínen maradt a rendőrökkel.

Az azonosítatlan támadó, aki a rendőrség szerint 35 éves lehetett, állítólag viszonzatlan szerelmet érzett a gyülekezet egyik tagja, egy 18 éves lány iránt. Miután a lány - arra hivatkozva, hogy csak testvéri szeretetet érez iránta - visszautasította a közeledést, a férfi kijelentette: valami nagyon rossz fog történni. Elhagyta az épületet, majd egy félautomata pisztollyal visszatérve rontott be az emberekkel zsúfolt gyülekezeti irodába. Miután négy emberre rálőtt, kiment a parkolóba, és agyonlőtte magát.
A lövöldözésben súlyosan megsérült a gyülekezet 43 éves pásztora és a lány anyja, akik kritikus állapotban vannak. A lány, akinek a nyakát érte a lövés, szintén kórházi ápolásra szorul, de állapota az orvosok szerint stabil. A negyedik sérült nem szorult kórházi ápolásra.
Az egyik gyülekezeti tag, Jose Montana elmondta: aznap korábban összetalálkozott a támadóval, akit csak „Oscar” néven ismert, és néhány percig beszélgetett vele. A férfi már akkor kijelentette: valakit meg fog ölni. Montana azt hitte, tréfál, de úgy gondolta: ha megjelenik a gyülekezetben, kihívja a rendőrséget.