Vissza a tartalomjegyzékhez


Sípszó

O’Neal-parádé

(Kosárlabda) Huszonnyolcadik születésnapját nem is ünnepelhette volna szebben Shaquille O’Neal, a Los Angeles Lakers játékosa. Shaq nem kevesebb mint 61 pontot szórt a városi rivális Clippers csapatának! Emellett begyűjtött 23 lepattanót, ami után büszkén állíthatja: élete legjobb formájában van. Csapata, a Lakers is megállíthatatlan, a bajnokság élén áll, legutóbbi tizenhat mérkőzésén nem talált legyőzőre (lapzártánkig biztosan nem). Az NBA-ben legutoljára 1994-ben volt olyan játékos, aki hatvan pont fölé jutott. David Robinson (San Antonio Spurs) 71 pontjának szintén a Clippers esett áldozatul. (Hetek)


Rodman rávágta az ajtót az elnökére

(Kosárlabda) Szabadlistára tette a Dallas Mavericks Dennis Rodmant, mert az NBA történetének „legbalhésabb” játékosa rácsapta az ajtót Mark Cuban klubtulajdonosra. A Féreg becenévre hallgató kosaras ráadásul a nyilvánosság előtt bírálta egykori kenyéradóját. Rodman 29 napig szerepelt a texasi csapatban, vele 4-szer győzött, 9-szer kikapott a Mavericks. A 38 éves extravagáns kosarast ez idő alatt kétszer kiállították, egyszer eltiltották, egyszer pedig 13 ezer 500 dollárra büntették. Rodman ellen bírósági eljárás folyik ittas vezetés és szexuális zaklatás miatt is. (Hetek-MTI)


Maradona megőrült?

(Labdarúgás) Az elvonókúrán tartózkodó Diego Maradona állapotát tudathasadásosnak nevezte a spanyol El País. A lap szerint a futballsztár Diegónak nevezi magát akkor, amikor magánéletéről beszél, és Maradonának akkor, amikor a labdarúgásban elért eredményeit emlegeti. „Nem hogy nem isten, de az egykori labdarúgónak is csak az árnyéka, inkább kövér bohóc, aki sárgára festi a haját, mert máshogy már nem tudja felhívni magára a figyelmet” - fogalmazott a lap. Az El País elmondta: Maradonát Argentínában és Nápolyban annyira istenítik, hogy rengeteg szurkolója érmét hord a képével, és az olasz városban imát is költöttek hozzá: „Maradona, ki a Mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, Nápoly a te országod, szabadíts meg az illúziótól, és vezess bennünket a győzelemre.” (MTI)