Vissza a tartalomjegyzékhez


Mérlegen a XX. század

Idén március 3-5. között negyedik alkalommal kerül sor a Budapesti Pszichológus Napok - a „Pszinapszis” - programsorozatára az Almássy Téri Szabadidő Központban (melynek egyébként ez lesz az utolsó rendezvénye). Az immár jeles szakmai eseménynek számító Pszinapszis életre hívója a Pszichodiák Alapítvány, mely az ELTE pszichológia szakos hallgatóinak kezdeményezésére jött létre 1997-ben.

A Pszinapszis 2000 alcíme: Mérlegen a XX. század. A kerek évszám visszapillantásra ösztönöz, ezért a szakmai program minden szekcióját áthatja a számvetés mozzanata - egyebek között ez áll a szervezők által közzétett tájékoztatóban. Mit tehetünk és mit teszünk önmagunk és társaink lelki egészségéért? (Mentálhigiéné) Hol húzódnak szakmai határaink, mit jelent pszichológusnak, pszichoterapeutának, pszichiáternek lenni? (Pszichológia és pszichiátria) Mit hozunk magunkkal a születésünk előtti időkből, mit jelent számunkra a család, szexualitás, mit jelent az alkotás és a halál? (Egy ember élete) Miféle értékrendbeli és etikai problémákkal kell manapság megbirkóznunk, hová jutott és merre tart a pszichológia és az ezredvégi ember? (Mérlegen a XX. század pszichológiája)
Az előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett 45 módszer-specifikus workshopot is megtartanak. A több mint száz neves előadót felvonultató szakmai programhoz kapcsolódva egyéb szórakozási lehetőségek, kiállítások, színházak, filmvetítések járulnak hozzá a Pszinapszis sokszínűségéhez. Az érdeklődők részletesebb információkat az interneten (www. pszichologia.hu) találhatnak. (H.B.)