Vissza a tartalomjegyzékhez

Hetek-összeállítás
A bajor jubileuma

Lothar Matthäus kedden a 100. nemzetközi mérkőzését játszotta! A 144-szeres német válogatott többszörösen is boldog lehet, hiszen a Bayern Münchennel értékes, 4-2-es győzelmet aratott a Real Madrid otthonában. Ezzel kezdetét vette a Bajnokok Ligája tavaszi sorozata.

A nyitány legnagyobb meglepetése, hogy a világ legjobb klubcsapatának számító SSC Lazio 2-1-es vereséget szenvedett az abszolút esélytelennek tartott Feyenoordtól, ráadásul Rómában! Szegény olaszok a 78. percben még 1-0-ra vezettek. Ám a csereként beállt Dahl-Tomasson két góljával minden addigi igyekezetük kárba veszett. Mentségükre legyen szólva, hogy sztárjátékosaik, a chilei Marcelo Salas, Nesta vagy Ravanelli nem léptek pályára.
A Feyenoord így vetett véget a Lazio 18 nemzetközi mérkőzés óta tartó veretlenségének.
Szintén meglepetés, hogy a francia bajnokság tizenharmadik helyén álló Marseille képes volt legyőzni az egyre jobb formába lendülő Chelsea-t. A gólt Robert Pires szerezte a 16. percben.
A D-csoportot a Feyenoord vezeti hat ponttal, mögötte a Chelsea és a Lazio áll négy-négy ponttal, sereghajtó az Olympique Marseille három ponttal.