Vissza a tartalomjegyzékhez

Varga József
Király mindenkinek kell

Meglepő módon nagy érdeklődés mutatkozik futballistáink iránt. Az angol élvonalban szereplő Middlesbrough játékosfigyelője, Viv Anderson három magyar nevét is feljegyezte noteszébe. Hrutka, Lendvai és Bukrán játéka megnyerte az egykori angol válogatott védő tetszését, és főnöke, Brian Robson figyelmét is felhívja rájuk. Bukrán a Wallsall csapatával az angol másodosztályban szerepel és a könnyen szemmel tartható Lendvai a belga Geel mezét viseli - erőfutballja remekül érvényesülne a Premier Ligában. Hrutka János lejáró szerződése a Kaiserlautern csapatánál szintén realitást ad a váltásnak, őt több csapat is figyeli, többek között az Arsenal. A szenzáció csak most jön.

Király Gábor, a válogatott egyese porcműtétből gyógyultan kispados volt csapata Le-verkusen elleni találkozóján. A Hertha kapuvédője ősszel remekelt a Bajnokok Ligájában, és több híres gárda is bejelentkezett érte. Dieter Hoeness menedzser többször kijelentette, hogy Gábor nem eladó, mivel 2003-ig szerződés köti a berlini csapathoz. Igen ám, de a Hertha is a pénzből él, így egy gazdag egyesület sikerrel manőverezhet a kapus megszerzéséért. Eddig a pillanatig hat BL-ben szerepelt, illetve szereplő gárda jelentkezett be a Haladás egykori játékosáért. Az ötszörös BEK-győztes AC Milan Abbiati mellé keres kapust a távozó Rossi helyére.
A Fiorentina a válogatott Toldónak riválist szeretne, míg a Lazio öregedő cerberusait nyugdíjazná Király érkeztével. Ismert, hogy az olaszok nem szívesen alkalmaznak külföldi hálóőrt, mivel szerintük a talján kapusok a világ legjobbjai. A hétszeres BEK-győztes Real Madrid nincs megelégedve Bodo Illgner teljesítményével, és a német világbajnok cseréje, Iker Casillas, igen fiatal, rutintalan versenyző. A Berlinben magát kiválóan érző Király elmondta, szívéhez az angol stílus és miliő áll legközelebb, szigetországi kérő pedig kettő is akad. A mostanság bukdácsoló Arsenal már tavaly érdeklődött és azóta is többször jelentkezett. David Seaman rövidesen visszavonul, és az osztrák Manninger mellett Gábornak jó esélye lenne a kezdő csapatba kerülni. Végére maradt a legnagyobb csapat, a Manchester United.
A BL védője Mark Bosnich személyében biztos kezű kapussal rendelkezik, de egy remek teljesítményre bármikor képes helyettesre szükségük lenne. A Manchesterhez kapcsolódó hír, hogy Gabriel Batistuta kijelentette, hogy roppant szimpatikus neki az „ördögök” gárdája, és szívesen öltené magára a vörös mezt. A világ leggazdagabb gárdája lehet, hogy tárgyal az ügyről. A legizgatóbb kérdés viszont David Beckham további karrierje, az olasz Inter ugyanis 33 millió dollárt áldozna a zseniális, de szeszélyes klasszisért.
Az edzőjével hadilábon álló játékos visszakerült ugyan a kezdőbe, de egyre többen gondolják, hogy idény végén távozik álmai klubjából. Ezek a klubok tehát szeretnék soraikban tudni a tréfás trükkjeiről is ismert Királyt, és mivel a figyelem középpontjába került, folyamatos jó teljesítményt nyújthat. Reméljük, hamarosan szenzációs szerződéskötésről számolhatunk be, ami egy kissé javíthatna a magyar futball jelenlegi megítélésén, és önbizalmat adna, hogy kitartó munkával bármi elérhető.