Vissza a tartalomjegyzékhez

Munkatársunk
Márciusban eldőlhet az aranyérem sorsa

Tovább folytatja menetelését a Dunaferr. Az újvárosi csapat előnye a 18. fordulóban három pontra nőtt; a Dunaferr ugyanis legyőzte a Debrecent (3-2), a Vasas azonban nem bírt a Ferencvárossal (3-3). A Dunaferr és a válogatott jelenlegi állapotáról a Hetek Nagy Tamás balszélsőt kérdezte.

- A Dunaferr a bajnokság élén áll, Bicskei Bertalan pedig behívott a válogatottba. Mondhatnánk úgy is, hogy pályafutásod csúcsán vagy?
- Remélem, ez még csak a kezdet. Az ősz tényleg jól sikerült, igaz, kevesebb meccset játszottam, mint amire számítottam. Tehát nem a legjobb idényemet zártam. Bicskei mégis behívott a válogatottba, sajnos egy kicsit leégett a csapat.
- Mennyire erős a válogatott? Kijuthat-e a soron következő világbajnokságra?
- A vb még odébb van. A selejtezők előtt pedig öt mérkőzést játszunk le. A válogatott jelenleg alakul, rendkívül fiatal a csapat. Nem lehet tudni, mit hoz majd a jövő, de az tény, hogy az európai focitól nagyon messze van a magyar.
- Klubod, a Dunaferr bajnokesélyes?
- Szerintem az. Jelenleg mi vagyunk az elsők. Igaz, nehéz meccsek elé nézünk, rivális klubok otthonába látogatunk. Már márciusban eldőlhet, hogy ki nyerheti meg a bajnokságot. Mindenesetre a legjobb támadófocit mi játsszuk, és nekünk vannak a legjobb cseréink is. Ellenben kevés a védőnk, és ha többen megsérülnek, akkor nehéz helyzetbe kerülhetünk.
- A tavasz folyamán melyik csapat lehet a Dunaferr legnagyobb ellenfele?
- A fővárosi csapatok a legerősebbek. MTK, Vasas, Újpest, Ferencváros. Utóbbit azért tartom veszélyesnek, mert tavaszszal mindig összeszedi magát, és nagyon jól szerepel.
- A Szeged és a Gázszer megszűnésével nem vált komolytalanná a bajnokság?
- A Gázszer eltűnése valóban meglepő volt, hiszen jó csapatnak számított. A Szeged azonban az idény során is folyamatos problémákkal küszködött, szinte csoda, hogy eddig kibírták. Több játékost is ismertem Szegedről, ők mesélték nekem, hogy mekkora káosz van az egyesület körül, és hogy az önkormányzat se fizet. Csak azt nem értem, hogy egy ekkora városnak miért nem volt szüksége egy első osztályú csapatra? Hiszen nemcsak a városban, de még a környéken sem található más csapat.
- Mi a véleményed a magyar élvonal színvonaláról?
- Ahhoz, hogy jó mérkőzéseket tudjunk játszani, az élvonal létszámát csökkenteni kell. Mondjuk tízre. Az élmezőnyt jelenleg négy-öt hasonló erőt képviselő csapat alkotja, a többiek állapota pedig katasztrofális.
- Végül pedig a válogatott meccsről. Gondolom, ti játékosok is többet vártatok?
- Nos, a meccs előtt én azt hittem, hogy a védelmünk masszív. És pont a védelem mondta a legnagyobb csődöt. Igaz, a támadójátékunk is nulla volt.
- Két kapura lövés…
- Igen, hazai pályán ez valóban nagyon kevés. Ám a vb-selejtezőn induló válogatott gerincét nem az ausztrálok elleni tizenegy fogja alkotni. Bízom benne, hogy ennél már csak jobbak lehetünk!