Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

Kártérítés diszkrimináció miatt

Egy rendőrnek kártérítést fizettek amiatt, hogy egyik munkatársa rasszista megjegyzéssel illette. A 37 éves Michael McArdle faji megkülönböztetés vádjával beperelte a clevelandi rendőrséget, ezért rendőrtársát, Richard Chapmant elbocsátották rasszista megjegyzései miatt. Miután megegyeztek a kártérítést illetően, a clevelandi rendőrség közölte, hogy továbbra is örömmel tart igényt a köztiszteletben álló rendőrtiszt, McArdle szolgálatára. (Telegraph)


Plakátreklamáció

A Jaguár céget kötelezték, hogy vonja ki a forgalomból az exkluzív XK8 szériát reklámozó hirdetését. Úgy ítélték meg ugyanis, hogy ez a reklám gyorshajtásra és felelőtlen vezetésre ösztönzi az autósokat. Az XK8-at elmosódva ábrázolták, amint éppen kanyarodik, a felirat pedig így szól: „Ah, a tegnap öröme, izgalma és korlátlan szabadsága (nem is említve a holnapét, a holnaputánét és az azutánét)!” (Telegraph)


Zsákbamenyecske

Még jó, hogy Gerhard Spitz álarcot viselt, így legalább menyasszonya könnyen ráismert. A pár ugyanis úgy mondta ki egymásnak a boldogító igent Las Vegas egyik kaszinójában, hogy egyáltalán nem is ismerték egymást! „Szerintem romantikus” - nyilatkozta Peter Billitteri a frigyre áldását adó helyi pásztor. A 35 éves férfi és 30 éves arája egy német rádióadás párkereső játéka révén talált egymásra. Reméljük, örökre szólóan. (AP)


Heroinszőnyeg

Perzsaszőnyegekbe hímzett heroinra bukkant a rendőrség Ciprusban - mondták el a hatóságok szerdán. Egy iráni állampolgár csomagjai között található három, gondosan megszőtt perzsaszőnyeget alapos vizsgálódás után túlságosan nehéznek talált a reptéri rendőrség. A férfit azóta kihallgatás céljából őrizetbe vették. „A heroin a fonalak közé volt beleszőve, vélhetőleg körülbelül négy kiló” - mondta el a Reutersnek Christakis Katsikides, a Drog Csoport vezetője. A rendőrség gyanítja, hogy a narkotikumok Pakisztánból származnak, de azt nem tudják, hogy a drogot Ciprusba szánták-e vagy más piacra. (Reuters)


Megkerült Picassók

Pablo Picasso hét ellopott festménye, melyek értéke több mint 40 millió dollár, visszakerült jogos tulajdonosa gyűjteményébe, Zürichbe. Max Bollag svájci műkincskereskedőtől 1994-ben raboltak el nyolc festményt, ám egy közvetítő segítségével 1999 júniusára hetet vissza tudott szerezni. A közvetítő munkájáért kettőt megkapott a képek közül. A nyolcadik kép, a bolgár Jules Pascin műve - aki szoros kapcsolatban állt a párizsi művészkörökkel, Marc Chagallal és Amedeo Modiglianival - még mindig hiányzik. A képek visszakerüléséről való tájékoztatást kicsit késleltette a rendőrség, hátha fény derül akkor arra is, honnan kerültek elő a műkincsek. A próbálkozás azonban nem járt sikerrel, mert a közvetítő, aki se nem műkereskedő, se nem detektív, nem hajlandó elárulni, honnan kapta a képeket. A rendőrség azonban biztos abban, hogy már nem az eredeti tolvajoktól. Max Bollag galériájában és otthonában nem nyilatkoztak az esettel kapcsolatosan. (Reuters)