Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

Pillanat, ragasztó!

Rendkívüli lélekjelenlétről tettek tanúbizonyságot egy springfieldi (Missouri állam) iskola nyolcadik osztályos diákjai, mikor az egyik biológia órán élősarkuk kedvenc lakója - Sir Isaac Newton (foglalkozására nézve: tarantellapók, szemléltetőlény) - a szédítő, több mint egy méteres magasságból a földre esett és derekát törte. A munkahelyi baleset következtében Sir Isaac potroha kettérepedt, és első látásra úgy tűnt, nincs remény. Az életmentő beavatkozást aztán az egyik diák egy nyalókáspálcával végezte el, melynek során a létfontosságú szerveket helyére tolta, majd a sebet pillanatragasztóval zárta le. Bár a poszt-operációs időszakban a pók eléggé kedvetlen volt, étvágya a régi maradt, így van remény a felépülésére. (AP)


Az El Nino hagyatéka

A John Hopkins Kórház legújabb jelentése szerint az El Nino nevű hurrikán nemcsak közúti katasztrófákat és fedél nélküli házakat hagy maga után, de többek között a megnövekedett számú gyermekkori hasmenéses esetek előfordulásáért is felelős. A kutatás jelentése szerint a globális felmelegedés táptalaja a hasmenéses járványok kitörésének a fejlődő országokban. Egy 57 ezer 331 limai gyermeket érintő négyéves megfigyelés kimutatta, hogy már igen alacsony hőmérséklet-emelkedés is elég a hasmarshoz. (USA Today)


Meglopott jóakarók

Lopás bűntette miatt vád alá helyeztek egy iowai nőt, aki májrákban szenvedőnek tettette magát, olyannyira, hogy még fejét is kopaszra nyírta, s bőrét megvagdosta, mintha azok műtét nyomai lennének. Ily módon több mint 10 ezer dollár értékű adományt gyűjtött össze jóakaróitól és különböző jótékonysági szervezetektől. A 34 éves Charlene Zimmerman több mint 2 évig folytatta szélhámoskodását. Az ügy akkor jutott a rendőrség tudtára, amikor az adakozók a hölgy hogyléte felől érdeklődtek. „Először a családjának hazudta, hogy gyógyíthatatlan rákban szenved, azután ezt nyilvánosságra is hozta” - nyilatkozta Lany Philips rendőrfőnök. (USA Today)


Tévedésből milliomos

A Rhode Island Egyetem egyik diákját majdnem milliomossá tette a bankja egy tévedésével. A BankBoston ugyanis 960 ezer dollárt írt jóvá Timothy Satguman számláján, és csupán 6 dollárnyi kezelési költséget számított fel. A bankszámlakivonat első átfutásakor az egyetemista azt gondolta, csak 960 dollárja van, aztán rájött, hogy a papír szerint majdnem dollármilliomos. A fiú felhívta anyját a jó hírrel, aki figyelmeztette, hogy jelezze a banknál a tévedést. Timothy Satguman ezután bejelentést tett, és a bank vizsgálatot indított. A hiba okát csak három hét múlva sikerült kideríteni. Hiába álmodozott arról az ifjú, hogy otthagyja az egyetemet, és vállalkozásba kezd. A hibát megtalálták: egy fizetéseket tartalmazó átutalást írtak tévesen jóvá a számláján, mert számlaszámának utolsó nyolc számjegye megegyezett egy másik ügyfélével. „Most vissza kell mennem a suliba” - kommentálta a végeredményt a nem túl lelkes diák. (AP)