Vissza a tartalomjegyzékhez

Hetek-összeállítás
Sevcsenko után Rebrov is kelendő

A skót listavezető Glasgow Rangers versenybe szállt az ukrán Dinamo Kijev labdarúgócsapatának sztárjáért, a csatár Szergej Rebrovért. A válogatott futballistát a spanyol FC Barcelona, az angol Chelsea, az Arsenal és az olasz AC Milan is meg akarja szerezni. David Murray, a glasgow-i együttes elnöke a Daily Record című napilapnak
- az ajánlott összeg megnevezése nélkül - elismerte, a Rangers bejelentkezett Rebrovért. A klubvezető elmondta, hogy a kiváló csatár Dick Advocaat vezetőedző kívánságlistájának első helyén szerepel.
„Még nem állapodtunk meg, így most nem árulhatom el, hogy mennyit kínáltunk. Ugyanakkor az ajánlat ténye is azt mutatja, hogy a jelenleginél erősebb csapatot akarunk építeni” - fogalmazott Murray.
A Glasgow Rangers évek óta egyeduralkodó Skóciában, de az európai kupaküzdelmekben mindig a vártnál jóval korábban esik ki. A Rebrovért folytatott „harc” nehézségét jelenti, hogy a szintén érdeklődő AC Milan jelenlegi legjobb csatára, Andrej Sevcsenko korábban évekig Rebrovék párja volt Kijevben. Ez a tény az olaszok esélyeit növel(het)i.
A brit Reuters úgy tudja, a Rangers 12 millió angol fontot (19,22 millió amerikai dollárt) ajánl Szergej Rebrovért.