Vissza a tartalomjegyzékhez

Munkatársunk
Iron Mike lebombázta Francist

A manchesteri MEN Arénában 21 ezer néző láthatta Mike Tyson legújabb győzelmét. Az egykori világelső 1999. január 16-a óta először diadalmaskodott, és 10 millió dollárt tehetett zsebre. A 243 másodpercig tartó mérkőzés ötödik másodpercében kapta az első megrendítő ütést Francis. A menet végéig bírta a bombazáport, de ekkor Tyson még jobban bekeményített. Egy bivalyerős jobbhorgot követő felütés ledöntötte a lábáról az angolt, aki a gongszónak köszönhetően jutott pihenőhöz.


A Julius Francis brit profi nehézsúlyú bajnokot többször is földre küldő egykori amerikai világbajnok, Mike Tyson visszatér a szorító sarkába, miután Roy Francis bíró a mérkőzés második menetének első felében beszüntette az egyenlőtlen küzdelmet a 2000. január 29-i manchesteri öszecsapáson. Fotó: MTI

A második menet mindössze 1 percig tartott. Tyson megsorozta ellenfelét, majd egy jobbfelütést követően a mérkőzésvezető számolhatott az 560 ezer dollárjáért nagy verést kapó Julius Francisre.
A nézők csodálkozására ismét talpra álló angol a következő támadást már nem bírta, és egy, az arcát éppen csak érő horgot követően összeesett. A főbíró Roy Francis (csak névrokon) leállította az egyenlőtlen harcot, és így „Iron Mike” technikai K.O.-val diadalmaskodott.
Tyson ismét a világbajnoki címért akar mérkőzni, így igen nagy esély van arra, hogy megmérkőzzön Lennox Lewisszel. A három szervezet (IBF, WBC, WBA) bajnoki övét birtokló brit jóval esélyesebb Tysonnál. A televíziós társaságok rengeteg pénzt fektetnének a találkozóba, többet, mint egy esetleges Vitalij Klicsko-Tyson összecsapásra. Tyson egyébként is kijelentette, hogy Németországban nem hajlandó mérkőzni. Klicsko pedig a Hamburgban székelő Universum Box-Promotion versenyzője. Az ukrán fiú megajánlotta Tysonnak, hogy mérkőzzenek Kijevben, ami talán még hátrányosabb lenne az amerikainak. Az Olimpiai Stadion 120 ezer nézője feltehetőleg nem őt biztatná, hanem a nemzeti hős Klicskót.